HÍREINK

Mit tegyünk a bográcsba, ha felejthetetlen ízélményt akarunk elérni?

A bográcsgulyás tipikusan az az étel, amit szinte lehetetlen elrontani, ám nem könnyű a mesterévé válni. Most a tökéletes végeredmény érdekében, a recept mellett elárulunk néhány tippet is, hogy még a legválogatósabb vendég se tudjon hibát találni a karakteres magyar ételben.

Így készül a szenzációs bográcsgulyás!

Hozzávalók:

Elkészítés:

Készítsünk elő mindent a főzéshez. A szalonnát aprítsuk fel, a marhahúst vágjuk kisebb kockákra.

A főzéshez ne olajat használjunk, inkább a füstölt szalonna zsírját süssük ki, jóval finomabb lesz tőle a gulyás. Amikor már kisült a zsír, a bográcsból vegyük ki a megpirult szalonnadarabokat.

Dobjuk a zsírra a hagymakockákat, dinszteljük meg, majd jöhet hozzá az apróra vágott paradicsom és egy kis só. Ízesítsük préselt fokhagymával, borssal, köménnyel, pirospaprikával. Ezután jöhet bele a hús. A legjobb eredményért mindenképp marhahúst válasszuk – lehet nyak, lábszár, illetve bármilyen egyéb marha színhús.

Öntsük fel vízzel. Figyeljünk arra, hogy a főzés közben megfelelő mennyiségű folyadékot használjunk, és a vizet a kellő pillanatban mindig pótoljuk.

 

Mehet bele a bográcsba petrezselyemlevél is.

Amikor a hús félig megpuhult, tegyük hozzá a zöldségeket, majd öntsük fel vízzel,

Főzzük közepes tűzön, közben kóstolgassuk, szükség esetén fűszerezzük. Amikor minden megpuhult – kb. 3 óra alatt – tálalhatjuk is a mennyei bográcsgulyást.

A gulyáshoz szükséges minőségi alapanyagokat keresse a Húsház kínálatában!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink