HÍREINK

Miért olyan népszerű az édesburgonya?

Napjainkban az édesburgonya népszerűsége az egekbe emelkedett. De vajon miért olyan vonzó a vendégek szemében? Cikkünkben erre is választ adunk.

Így kezdődött…

Az édesburgonya népszerűségének története Amerikában kezdődött, a II. világháború alatt. Azért kezdték el nagyobb mennyiségben termeszteni, mert könnyű és olcsó volt előállítani. Ráadásul ebben az időben nehéz volt beszerezni a cukrot, amit édes ízvilágával az édesburgonya képes volt pótolni. Ettől a ponttól már szerves része volt az amerikai tradicionális konyhának, azonban nagyobb felkapottsága csak a 2000-es évek körül kezdett kibontakozni, mégpedig az egészségre gyakorolt, jótékony hatásai miatt.

A vendégek azóta is egyre inkább az egészségesebb étkezést részesítik előnyben, így nem is csoda, hogy az édesburgonya népszerűsége is egyre csak nő.

Miért olyan egészséges az édesburgonya?

Az édesburgonya rengeteg béta karotint tartalmaz, gazdag káliumba, rostokban, és vitaminokban. Ráadásul természetes édeskés íze miatt, hozzáadott cukor nélkül kerülhet a tányérra az édes ízvilág is.

De nem csak a vendégeknek lett a kedvence! A vendéglátósok is örömmel fogadták ezt a trendet, ugyanis amellett, hogy izgalmas új fogásokat biztosít, még a klasszikus burgonyát is tökéletesen helyettesíti, lehetőséget adva ezzel a köretek újragondolására.

Összességében elmondható, hogy kiváló választás az édesburgonya, ha egy kicsit szeretné megszínesíteni a kínálatát. Úgy tűnik, még hosszú ideig a populáris alapanyagok között lesz a helye.

Ön se maradjon le a trendekről! Próbálja ki Farm Édesburgonya Hasábunkat! >>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink