HÍREINK

Még több különleges nemzeti étel a világból

Folytatódik a gasztronómiai utazásunk a világ körül!

Az egyes országok mind különböző adottságokkal, kultúrával, ízléssel rendelkeznek. Ezért nem meglepő, hogy minden országnak megvan a saját specialitása az ételek téren.

Előző blogcikkünkben már megismerhetted 6 ország hazai ételét, most pedig újabb 7 ínycsiklandó fogás vár rád! Folytassuk is utunkat ezekkel a különlegességekkel!

Kína

A congee vagy kínai kása nem csak Kínában, de sok más kelet-ázsiai országban is népszerű. Olyasmi eljárással készül, mint a tejberizs, csak inkább sósan fogyasztják, mint édesen. Ezerféle ízesítése létezik, gyakran főzik szárított algával, rákkal, de sokszor egyszerűen alaplében vagy sertéscsonttal együtt készítik.

Általában reggeliként eszik, és pirított zöldséget, tojást vagy más feltétet tesznek rá. Mi kipróbálnánk, bár reggelinek egy kicsit vadnak tűnik. Gyomorproblémákra viszont csodaszerként hat!

Spanyolország

Nincs spanyol vakáció paella nélkül! Ha Spanyolországban jársz, kötelező kipróbálni a helyi paellát, kevés ennél finomabb egytálétel létezik. Ezt a rizsételt különféleképpen készítik el, mi a tenger gyümölcseivel készült verzióját ajánljuk, de megkóstolhatod akár nyúlhússal is.

Egy dolog azonban közös az összes variációban: Az étel lelke a sáfrány és a „socarrat”, vagyis az edény alján és oldalán ropogósra és aranybarnára sült rizs.

Görögország

A görög konyha nemcsak a gyrosból áll, ezt jól mutatja a második leghíresebb ételük, ami a padlizsánnal készült muszaka. Tulajdonképpen olyan, mint a rakott krumpli, csak padlizsánnal készül.

A muszaka három rétegből áll: az alsóban pirított – sauté – padlizsán szeletek vannak; a középsőt darált marhahús alkotja vöröshagymával, fokhagymával, szeletelt paradicsommal megfőzve, fahéjjal, szegfűborssal és fekete borssal fűszerezve; tetején pedig besamel mártással megkoronázva.

Olaszország

A kedvenc étel versenyén a pizza és a lasagne fej-fej mellett haladnak, nehéz eldönteni, hogy melyiket imádják jobban – de talán még az olaszok sem tudnak választani a két mennyei finomság között.

Azonban mi úgy gondoljuk, hogy egy olasz lasagne-nál kevés verhetetlenebb étel létezik. Ez a paradicsomos rakott tészta az olasz konyha gyöngyszeme, nagyon szaftos, minden jóval megpakolt, amelynek nem lehet ellenállni.

Vietnám

Az ország minden szegletében kapható Pho leves. Ez egy tradicionális vietnámi fogás, melyben rizstészta, vékonyan szeletelt marhahús vagy esetleg csirke található.

Ám ha igazán jót szeretnénk enni, egészen Hanoi városáig kell utaznunk, ahol a levest friss citromlével és chilivel készítik. Ezt reggeliként szokták fogyasztani, és bár ez a mi kultúránkban furcsa lehet, tényleg jó választás bármely napszakban.

Finnország

Szinte hihetetlen, de a karjalai pörkölt egyszerűen rénszarvas pörkölt, mely Lappföldön valódi ínyencségnek számít. Ha Finnországban jársz, szinte kötelező megkóstolni és nem is fogod megbánni. Szokás szerint ribizli vagy áfonyalekvárral, valamint krumplival fogyasztják, és még azok is megkedvelik, akik egyébként nem rajonganak a vadhúsért.

Belgium

A belgák előszeretettel fogyasztják a tengeri herkentyűket, az angolnát, így mi más is lehetne nemzetük egyik fő specialitása, mint a moules frites, mely magyarul kagylót jelent sültkrumplival. Olyannyira kedvelik, hogy ha Belgiumban járunk és egy kis kagylóhoz támadna kedvünk, csakis sültkrumplival ehetjük.

 

Összegezve

Blogcikkünk végére érve most már rengeteg nemzet híres ételét megismerhetted. Most már csak ki kell próbálnod ezeket az ínyencségeket!

Ha még messze van a nyaralás, akkor sem kell aggódnod. Ezeket a különlegességeket akár az otthonod melegében is elkészítheted. A szükséges alapanyagokat megtalálod hozzájuk kínálatunkban, már csak egy jó receptet kell keresned és kezdődhet a kísérletezés!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink