HÍREINK

Márton nap

Márton napi menü ötletek

Márton napja a karácsonyt megelőző 40 napos böjt előtti utolsó ünnepnap. Így a hagyomány szerint ezen a napon lakomákat, vásárokat tartunk. Novemberben már le lehet vágni a tömött libát, ezért a Márton-napi ételek jellemzően libafogások, mert a rigmus szerint: „Aki Márton napon libát nem eszik, egész éven át éhezik”. Szokás volt, hogy a liba húsából, különösen a hátsó részéből, küldenek a papnak is, innen ered a „püspökfalat” kifejezés. Ön hogyan készül a Márton napi mulatságra? Semmiképpen ne hagyja ki ezt a lehetőséget, hogy izgalmas menü opciókat kínáljon vendégei számára, egy Márton napi libamenü keretében, hiszen ilyenkor kifejezetten keresik a gasztronómiai programokat a vendéglátóegységekben. Cikkünkben elhoztuk Önnek a legjobb Márton napi fogásokat a klasszikusoktól az érdekesebb ízekig.

Márton napi leves ötletek

A sült liba erőleves egy hagyományos étel, ami  nem hiányozhat a Márton napi fogások közül. Ha ünnepiesebb hatást szeretne kelteni, különleges levesbetétekkel dobhatja fel,  úgy mint szarvasgombával, vagy libaropogóssal.

Szerezze be a hozzávalókat a Húsház weboldalán!>>

A másik kedvenc Márton napi leves a sütőtök krémleves, aminek karakteres íze tökéletesen harmonizál a Márton napi fogásokkal.

Az egyszerűbb és gyorsabb elkészítés érdekében sütőtök kockánkat ajánljuk! >>

Márton napi előétel különlegességek

Mi sem lehet jobb választás a főétel előtti étvágyfokozásra, mint a liba- vagy kacsatepertő. Ez a hagyományos fogás a Márton napi menü fontos része, és sokak nagy kedvence, semmiképpen nem érdemes kihagyni a kínálatból.

Egy másik különlegesség, ami biztosan felkelti magára a figyelmet a töltött libanyak. Gombával, tojással, libamájjal töltve igazi ínyenc fogás, ráadásul látványos is.

Ünnepi főfogás

Véleményünk szerint elengedhetetlen az igazi klasszikusok felsorakoztatása, mint a ropogósra sült libacomb, vagy egy rosé libamell párolt vöröskáposztával, hagymás törtburgonyával, zsemle vagy burgonyagombóccal, amik fogyasztása a régi szokásokhoz nyúl vissza. Különleges szószokkal, mint a vörösboros libamáj mártás, vagy fügeszósz ezeket az ételeket is közelebb hozhatja a modern gasztronómiai újításokhoz.

Szerezze be a hozzávalókat a Húsház weboldalán!>>

Márton nap

Amivel megédesítheti a Márton napi menüt

A királyi lakoma megkoronázásaként jöhet a desszert.  A különböző almás fogások – mint az almás rétes, vagy az almás, fahéjas gombóc – tökéletesen harmonizálnak a Márton napi menü ízeivel. Ha valami különleges édességet szeretne kínálni, akkor a mi ajánlatunk a látványos, és mennyeien finom csoki felfújt.

Nyújtson Ön is hagyományőrző lakomát vendégeinek a Húsház termékeivel, a biztos minőségért és sikerért!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink