HÍREINK

Lehet király, lehet torpedó, de még koktél is – mi az?

Mire is gondolhatnánk másra, mint a legfinomabb tengerparti finomságra, a rákra? A király, a torpedó és a koktél a legelterjedtebb, legnépszerűbb típusok, de tudni kell, hogy összesen 4 400 rákfajta létezik. Igen, bennünket is megdöbbentett ez a szám! De nem kell aggódni, cikkünkben csak a három nagy kedvenc jellemzőit, felhasználási javaslatait járjuk körül.

A legnagyobb ász – a királyrák

A királyrák viszonylag nagyméretű ráktípus. Íze mennyei. Jellemzően kevés vajon, fűszerekkel, fokhagymával grillezik. A sütés rövid ideig kell, hogy tartson, mert különben megkeményedik a húsa. Fogyasztása kissé macerás, mivel először meg kell szabadítani a fejétől, a lábaitól, majd a páncélját ketté kell nyitni, és ki kell húzni a húst a farkából. Persze a vendégeknek jóval könnyebb dolguk lesz, ha a királyrákfarok héj nélkül kerül a tányérra.

A bombabiztos választás – a torpedó rák

 A torpedó rák kifejezetten az a finomság, amire még ránézni is igazi gasztronómiai élmény. Általában ropogós bundában kerül fel a tányérokra, így hozható ki a lehető legtöbb ebből az alapanyagból. A torpedó rákfarok természetesen saját kezűleg is panírozható, ám jóval egyszerűbb, ha már előre panírozott, gyorsfagyasztott változatban szerezzük be – így kevesebb munkával ugyanaz az ízélmény érhető el.

A legízletesebb keverék – a koktélrák

A koktélrák a legkisebb méretű rákfajta, amit jellemzően olló és páncél nélkül árusítanak. Általában salátákhoz, szószokba, pizza vagy más tészta feltétjeként használható, de rizses egytálételekhez is tökéletes választás.

Ha a rák szürkés színű, az arra utal, hogy a rákhús nyers, meg kell főzni vagy meg kell sütni. Viszont ha a rákok rózsaszínűek, akkor az előfőzött, konyhakész termék, amit bármilyen előkészület nélkül tálalni lehet.

 A Húsház kínálatában minőségi rákokat talál! →

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink