HÍREINK

Különleges ételek, amelyekkel mindenkit kíváncsivá tehet

Vannak olyan húsok, amelyek egyáltalán nem szokványosak és csak rendkívül ritkán vagy soha nem kerülnek a legtöbbek tányérjára. Ezek azok az különlegességek, amelyek sokakat vonzanak.

Kínáljon nem mindennapi ételeket, hogy ne csak minőséget, hanem izgalmat is biztosítson vendégei, vásárlói számára. Tudja meg cikkünkből, hogy milyen ételekkel ragadhatja meg célközönségét!

Királyi eledel: békacomb

Bár néhány évtizeddel ezelőtt még nem számított kuriózumnak a békacomb, mára igazi különlegességgé vált. Emiatt már a beszerzése sem egyszerű, azonban tőlünk könnyedén megvásárolhatja azt.

A legáltalánosabb recept szerint csak simán ki kell rántani, akár a csirkecombokat. Az eredmény jóval ízletesebb lesz, ha a panírozás előtt grill halfűszerrel bedörzsöljük a húst.

Egzotikus különlegesség: cápahús

A cápa steak sok helyen egyáltalán nem különleges étel, például a japánok kifejezetten sokszor fogyasztják. Hazánkban azonban ritkaságnak számít.

Az étel nagyon könnyen ízletessé tehető, ha néhány egyszerű szabályt betartunk.

A cápahúsának ammóniaszaga lehet, de ettől nagyon könnyű megszabadulni. A steakeket citromlében, ecetben vagy tejben 2-3 órán keresztül kell áztatni.

A cápahúsról tudni érdemes, hogy meglehetősen vizes, így a kiolvasztás után és a főzés során a térfogata jelentősen csökken.

A mediterrán afrodiziákum: kék kagyló

A kék kagyló vitaminokat és fehérjét tartalmazó húsa miatt megbecsült eledelnek számít. Bizonyos nemzetek afrodiziákumként tartják számon és chilivel, illetve egyéb fűszerekkel ízesítik.

A kagylót tegyük forrásban lévő vízbe, pár perc alatt a héjak szétnyílnak és kész is a finomság. Tálalhatjuk bagettel vagy salátával.

A Húsház termékei között nemcsak a megszokott húsokat, alapanyagokat találhatja meg. Bátran keresse a különlegességeket is kínálatunkban!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink