HÍREINK

Klasszikus halétel receptek, amit érdemes felidézni!

Cikkünkben két különleges halétel recepttel készültünk Önnek, amelyek bár régi, klasszikus receptek, de még mindig érdemes őket újra elővenni.

Mandulás pisztráng

Hozzávalók:

Pisztráng (egész) 10 db

Liszt 0,12 kg

Tej 0,5 l

Mandula 0,15 kg

Só 0,03 kg

Vajas burgonya 10 adag

Elkészítés:

A pisztrángot óvatosan kibontjuk, pikkelyeit eltávolítjuk, majd gondosan szárazra töröljük kívül, belül. Az előkészített pisztrángokat ezután tejbe áztatjuk, amelyben többször megforgatjuk, hogy mindenütt érvényesüljön a tej ízjavító és puhító hatása. Közben előkészítjük a mandulát. Vizet forralunk, amelybe beleöntjük a mandulát. Néhány percig forraljuk, majd leszűrjük. Ezután a héját könnyedén lehúzzuk. A mandulát ezután leszárítjuk, metéltre összevágjuk. A pisztrángot kiemeljük a tejből és gondosan leszárítjuk. Ezután besózzuk, majd lisztbe forgatjuk. Serpenyőben egy kevés vajat melegítünk, amelyben lassan készre sütjük a pisztrángokat. A sütés vége felé hozzáadjuk az előkészített mandulát, és együtt fejezzük be az étel készítését. A készre sütött pisztrángokat lapátkanál segítségével előmelegített halastálra tálaljuk. A tetejére öntjük a vajas mandulát. Külön vajas burgonyát adunk hozzá.

Az egész pisztrángot keresse a Húsház kínálatában! >>

 

Fogasszeletek keszthelyi módra

Ez a recept az 1958-as brüsszeli világkiállításra készült, nagy közönségsikert elért étel.

Hozzávalók:

Fogasfiié (színhús) 1,80 kg

Gomba 0,25 kg

Vaj 0,15 kg

Petrezselyemzöld 1 csomó

Liszt 0,08 kg

Tejszín 0,20 l

Fehérbor 0,30 l

Tojássárga 4 db

Só 0,02 kg

Vajas burgonya 10 adag

Zöldpaprika 0,25 kg

Paradicsom 0,20 kg

Elkészítés:

Halászlé alapból tartalmas halalaplét készítünk, majd leszűrjük. Az előre besózott fogasszeleteket kivajazott, alacsony peremű edénybe helyezzük. Ráöntjük a halalaplét és a fehérbort. Vajazott zsírpapírral letakarjuk, és sütőben puhára pároljuk. A fogasszeleteket – lapátkanál segítségével – halastálra helyezzük. A fehérboros halalapléből fehérbormártást készítünk, és felhasználásig vízfürdőben tartjuk melegen, fedővel lefedve. A paradicsomot néhány pillanatra forró vízbe mártjuk, majd óvatosan lehúzzuk a héját. Ezután magjait óvatosan kinyomkodjuk. A paradicsomot, a zöldpaprikát és a gombát 5×5 mm-es kockákra vágjuk, majd vajon lassan puhára pároljuk. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet és egy kevés sóval ízesítjük. Az egész ragut a melegen tartott mártáshoz keverjük, majd átvonjuk vele a halastálra helyezett fogasszeleteket. Külön vajas burgonyát adunk hozzá.

A minőségi fogasfilét keresse webshopunkban! >>

 

A receptek forrása:

Pető Gyula: Ételkészítési ismeretek

Budapest, 1994

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink