Kívül ropog, belül omlós – a kifogástalan grillcsirke titka
A grillcsirke sütésétől sokan tartanak, ugyanis ha nem klappol minden, nagyot lehet vele bukni. Pedig a jól elkészített szárnyas fenséges lakoma lehet. Csak meg kell találni a megfelelő receptet, néhány egyszerű trükköt be kell vetni és már garantált is a fantasztikus ízélményt biztosító grillen sütött csirke.
Nézzük is azt a receptet, ami nekünk már bevált!
Hozzávalók:
- 1 db grillcsirke
- 5 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk. kakukkfű
- 1 tk. bazsalikom
- 1 db hagyma
- só
- bors
Elkészítés:
A megmosott csirkét alaposan csepegtessük le, töröljük szárazra a bőrét, majd sózzuk be, kívül-belül.
A puha vajat keverjük össze borssal, sóval, préselt fokhagymával, a hagymakockákkal, a kakukkfűvel és a bazsalikommal. A fűszeres keverékkel alaposan dörzsöljük be a húst, a bőre alá is nyúljunk be.
A sütéshez lehetőleg csirkesütőt használjunk, hogy a hús egyformán süljön át, a bőre pedig mindenhol ropogós legyen.
A szárnyast a 170 fokon előmelegített sütőbe toljuk be, és süssük megközelítőleg másfél órán keresztül. Időközönként locsoljuk meg a kisült zsiradékkal, hogy ne száradjon ki.
Amennyiben szükségesnek látjuk, a húst a végén magasabb hőfokon is pirítsuk meg. A kész csirkét csak pihentetés után érdemes feldarabolni.
A grillcsirkéhez szükséges minőségi alapanyagok a Húsház kínálatából beszerezhetők!