HÍREINK

Kész, rajt, pácolásra fel!

A nyári ételek egyik szuper elkészítési módja, ha sütés előtt bepácoljuk őket. Pácolás után süthetjük grillen, sütőben vagy serpenyőben a tűzhelyen. Vannak száraz pácok, amikor csak fűszert használunk és vannak a szószos változatok, amikor valamilyen mártással együtt keverjük össze a finom fűszer aromákat és ezzel kenjük le a húst vagy a zöldséget. Legtöbbször az a jó, ha már a főzés, sütés előtti este megcsináljuk a pácot és így legalább egy estét állni hagyjuk, mert akkor másnapra isteni finoman magába szívja a megsütni való hús az esszenciákat.

De, hogy a pácolással ne menjen el sem túl sok, sem felesleges idő, nézzük meg, mit és hogyan érdemes pácolni!

paccikkbe

Marhahús pác

Sózzuk, borsozzuk, mustárral szépen kenegessük be, majd tegyük olajba úgy, hogy teljesen elfedje. Borítsuk le alufóliával és hagyjuk pihenni két napra a hűtőszekrényben. Másnap már sütheti is!

Így pácolja a sertést

Az alapanyagok ugyanazok, mint a marhahúsnál, de itt mindenképp adja hozzá a fokhagymát. Itt elég, ha egy éjszakát “altatjuk” a pácolt húst a hűtőben vagy a kamrában. De másnap reggel már indulhat is a kerti sütögetés!

Szárnyasok a pácban

Itt érdemes eleve olyan fűszerkeveréket használni, ami kifejezetten szárnyas husikra lett összeállítva. A jól befűszerezett csirkét vagy pulykát olajban áztassuk meg és így letakarva mehet a hűtőbe, neki is elég egy éjszaka és másnap már lehet is sütni.

Halak bepácolása

Tengeri halaknál mindenképp csepegtessük be citrommal a húst pácolás előtt. A pisztrángot is így ajánlott pácolni. A többi hal fajtát, mint a keszeg, a ponty érdemes halakra összeállított fűszerkeverékkel pácolni. A halat fűszerezése után elég mindössze 1-2 óráig a hűtőben tárolni és már mehet is a serpenyőbe vagy a grillre.

 A Húsháznál a pácolásban is tudunk Önnek segíteni!

Vannak előre pácolt fantasztikus termékeink is, mint például a pácolt sertéstarja, csirkemellfilé vagy a panírozott pácolt pulykamell.

De csodálatos fűszereink között is kedvére válogathat!

Hiszen a fokhagymától kezdve, a hal fűszerkeveréken át,

egészen a szárnyas fűszerkeverékig szinte mindent megtalál.

Jó válogatást, jó pácolást kívánunk!

Kapcsolódó termékek:

Pácolt húsok

Fűszerek

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink