HÍREINK

Kerüljön hal a tányérra!

A hal az az étel, aminek elkészítésétől, illetve menüre tűzésétől sokan tartanak,  ugyanis továbbra is rétegételnek számít. Ezzel egyidejűleg azonban népszerűsége folyamatosan növekszik, hiszen egyre többen térnek át az egészséges életmódra.

Cikkünkben feltérképezzük a halfajták sokoldalúságát. Bemutatjuk, hogy milyen halak azok, amik kapcsán mindenképp érdemes lenne átgondolni az étlap frissítését.

Afrikai harcsafilé

Az afrikai harcsafilé egy különleges halfajta, melyet izgalmas ízvilága miatt mindenképp érdemes próbára tenni. Finom, puha és könnyen elkészíthető, íze enyhén édes, az édesvízi halak között egyedülálló ízélményt nyújt. Sütve vagy grillezve is elkészíthetjük. Az afrikai harcsafiléből gyakran készülnek fűszeres curryk vagy különféle szószok, a variációk szinte végtelenek.

Cápa  

A cápa steak egy igazi csemege, amely kiválóan megmutatja a tengeri világ gazdagságát. A cápa húsa rendkívül ízletes, textúrája kissé olyan, mint a ráké vagy a homáré. Íze markáns és egyedi, ennek ellenére számos módon elkészíthető. Sütve, grillezve vagy akár pácolva is készülhet. A cápa steak alkalmas a különlegesebb fogásokhoz, és a tenger gyöngyszemeként szerepelhet az éttermi menükön.

Csendes-óceáni tőkehal filé 

A csendes-óceáni tőkehal filé kiváló választás azoknak, akik a könnyű és friss ízeket kedvelik. Enyhén édes, szinte semmi sem tudja elnyomni a tiszta, óceáni ízét. A hal húsa puha és omlós, így elkészíteni is egyszerű. A tőkehal filét rendszerint sütve vagy párolva készítik el, így megőrizve finom, lágy textúráját. Ez a hal remekül harmonizál könnyű fűszerezésekkel, például citrommal, friss gyógynövényekkel és olívaolajjal. Párosíthatjuk friss zöldségekkel, rizses vagy tésztás köretekkel, a végeredmény pedig mindig ízletes és egészséges lesz.

 Fogasfilé 

A fogasfilé egy ízletes és könnyen felismerhető hal, amelyet a finom húsának köszönhetően nagyra értékelnek. A fogasfilé elkészítése kimondottan hálás feladat, jól reagál a különböző ízesítésekre is. Sütve, grillezve, párolva vagy akár sült formában is készíthetjük, mindig megőrzi finom textúráját.

A fogasfilé ideális választás lehet, ha valami könnyű és gyorsan elkészíthető fogást szeretnénk. Remekül párosítható friss zöldségekkel vagy különböző szószokkal. A hal enyhe íze lehetővé teszi, hogy az ízesítésnél kreatívak legyünk.

 Hekk

 A hekk egy olyan hal, amely sokszínűsége miatt a konyhában is kiválóan megállja a helyét. Húsa puha, fehér és finom ízű, ami miatt sokan kedvelik. A hekket sütve vagy párolva készíthetjük el, de akár rántva is tálalhatjuk. Az enyhe íze lehetővé teszi, hogy saját ízlésünk szerint fűszerezzük. Jól párosítható friss citrommal, petrezselyemmel vagy akár egy könnyű tartármártással.

Keszeg

A keszeg egy olyan hal, amelynek húsa finom, enyhén édes ízű, különlegesen puha textúrájú. Általában sütve vagy párolva készítik el.

A keszeg ideális választás lehet, ha egy könnyű és ízletes ételt szeretnénk elkészíteni. A húsa kissé omlós, így különlegesen ropogós lesz a bőre, míg a hús belseje lágy és szaftos marad. A keszeg enyhe íze lehetővé teszi, hogy különféle fűszerezésekkel kísérletezzünk.

Lazac

A lazac talán a legismertebb és legkedveltebb halak egyike, és nem véletlenül. Az íze intenzíven füstös és gazdag, húsa pedig szaftos és lágy. A lazac kiváló választás, ha valami különlegeset szeretnénk tálalni az asztalra. Sokféle módja van elkészítésének: lehet grillezni, sütni, párolni vagy akár nyersen is fogyasztani sushiként vagy sashimiként.

A lazac hűvös, friss tengeri ízeket hordoz magában, amelyeket kiválóan kiegészítenek a friss zöldségek, gyógynövények és citrusfélék. Sütve vagy grillezve a lazac bőre különlegesen ropogós lesz, míg a hús szaftos és puha marad. Ez a hal ideális választás a különlegesebb alkalmakhoz vagy ha szeretnénk egy ízletes és egészséges ételt készíteni. A lazac mindig garantálja az ízek és a minőség fenséges találkozását.

Ponty

A ponty egy olyan hal, amelyet világszerte kedvelnek, különösen a friss vízpartokon. A ponty húsa enyhén édes és ízletes, emiatt rendkívül sokoldalúan felhasználható. Lehet sütve, grillezve, vagy akár párolva is készíteni.

A ponty húsának textúrája kissé sűrűbb, ami miatt jól megtartja az ízeket és könnyen felveszi a különböző fűszerezéseket. Ízletes és egészséges fogásokat készíthetünk belőle, amelyekhez a friss zöldségek és fűszerek kiválóan passzolnak.

 A Húsház kínálatában a legkülönlegesebb halfajtákat is megtalálja! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink