HÍREINK

Jól ismert, kulináris ételek világszerte

Tarts velünk egy élménydús gasztronómiai kalandra!

Magyarként cáfolhatatlan, hogy egy jól megpakolt gulyásra, egy sok rétegből álló rakott krumplira, egy könnyű lecsóra, vagy éppen egy egyszerű, de nagyszerű túrós tésztára nem tudunk nemet mondani. Azonban a világ egyes népei meglepően más ízléssel rendelkeznek ennek tekintetében, hiszen ahány ország, annyiféle szokás és ízlés.

Kíváncsi vagy, hogy a Föld különböző pontjain mi számít kedvencnek? Mi az, aminek már a gondolatától is összefut a helyiek szájában a nyál? Akkor tarts velünk és merüljünk el együtt a finomságokba!

Franciaország

Nem vitás, hogy ha télen jársz Franciaországban, mindenképpen meg kell kóstolnod a francia hagymalevest. Finom, meleg, immunerősítőként sem utolsó, és mindezt megkoronázza a krémes sajt. Emellett a titok még a cukorban rejlik, amely szintén kihagyhatatlan eleme ennek a mennyei levesnek. Egy szelet pirítóssal az igazi!

Japán

A ramen a világ egyik legtartalmasabb levese, amelyből minden falat egy igazi ízkavalkád. Ez egy tradicionális japán étel, amelyben az alaplé, a jellegzetes ramentészta, valamilyen fehérjedús feltét, zöldségek és a kihagyhatatlan ízesítők, a szójaszósz és a chiliszósz a kötelező elemek.

Elsőre ijesztőnek tűnhet ez a felsorolás, de tulajdonképpen egy gazdag és egzotikus húslevesről, vagy ha hús nélkül készül, zöldséglevesről van szó. Egy tányérnyi ízletes, forró ramen leves gyógyír a testnek és a léleknek egyaránt, tele van ásványi anyagokkal, könnyedén variálható, ezért sosem tud ráunni az ember.

Kanada

Aranybarnára sült burgonya, sajt és barnamártás: ez a hármas teszi naggyá a kanadaiak legendás ételét, a poutine-t! Kanada jellegzetes harapnivalója az, amit egy moziban is simán el tudnánk képzelni, de baráti, családi összejövetelekre is tökéletes finomság.

Persze ez nem éppen egy alakbarát recept, de a hármas találkozása valami mennyei, szóval mindenképp érdemes kipróbálni. Érdekesség, hogy Kanadában úgy tartják, ez az étel másnaposság ellen kiváló.

Mexikó

Amíg a mi, magyar gyomrunk reggelire szendvicshez, pirítóshoz és tükörtojáshoz szokott, addig Mexikóban chilivel kezdik a napot. Mégpedig chilaquiles formájában, ami nem más, mint olajban ropogósra sült tortilladarabkák chilivel, paradicsomszósszal, sajttal és tejföllel.

Itt nem mehetünk el szó nélkül Mexikó kedvence, a taco mellett sem! Ez a tradicionális étel kukorica- vagy búzalisztből készül, és szinte bármilyen hozzávalóval isteni. Megtölthetjük grillezett hússal, de akár sörben áztatott garnélával is, lehet puha vagy éppen pirított, a végeredmény mindig magáért beszél.

Anglia

Anglia gasztronómiájának élharcosa a fish and chips, vagyis a rántott hal sült krumplival, amivel a helyiek nem tudnak betelni.

Tény, hogy hazánkban inkább csak karácsonykor, na meg természetesen nyáron kerül az asztalra hal. Pedig a hal nemcsak finom, hanem egészséges is, így az angol kedvencnél nem tudnánk elképzelni egyszerűbb és finomabb ebédet. Éljen a letisztultság!

Lengyelország

Lengyelországból származik az Európa többi részén is ismert pirog, ami egy tésztagombócba bújtatott többféle töltelékkel készült massza. Ezt tejföllel és karamellizált hagymával tálalják. Számtalan formája van, a legelterjedtebb a burgonyából és sajtból készül. De létezik gombás, sertéshúsos és zöldséges változata is.

Végszóként

Ahogy láthatod, tényleg rengeteg különlegesség lapul a világban az ételek területén is, amiket mindenképp érdemes kipróbálni! De a sor itt még nem ért véget, hamarosan érkezünk még több országgal és kuriózummal, amiket mi is bármikor kipróbálnánk.

Amennyiben annyira bejött az adott finomság, hogy otthon, saját kezűleg is elkészítenéd azt, akkor nézz körül kínálatunkban!

Nálunk számtalan kiváló minőségű alapanyagot találsz a fogásokhoz, amelyekkel igazán fenséges végeredményt kaphatsz!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink