HÍREINK

Ízletes és omlós húsvéti füstölt-főtt csülköt szeretne? Ezeket tudnia kell!

Ízletes és omlós húsvéti füstölt-főtt csülköt szeretne? Ezeket tudnia kell!

Tavaszi zöldségek, torma, mustár, kemény tojás, ropogós kalács és a mennyei füstölt-főtt sertés csülök – mindezek elengedhetetlen elemei a húsvéti asztalnak. A sonka főzése bár egyszerűnek tűnik, a feladatot nem szabad félvállról venni. Mint minden konyhai munkának, ennek is megvannak a fortélyai, amelyekkel igazán ízletessé, omlóssá tehető ez a fenséges alapanyag.

Cikkünkben összegyűjtöttünk öt hasznos praktikát, amelyek a főzés során jól jöhetnek!

  1. Kerülje el a hús kiszáradását!

Ha már a nyers csülöknél jól látszik, hogy a hús száraz, érdemes már előző este vízbe áztatni. A csülökre engedjen annyi hideg vizet, amennyi egészen ellepi.

  1. Egy kis ecet mindig jól jön

Sokan nem rajonganak a nehéz sertés ízért. Az ő kedvükbe úgy járhat, ha a főzővízbe kevés ecetet is tesz.

  1. Ne féljen használni a hústűt!

Amikor már úgy látja, hogy megfőtt a sonka, semmiképp ne vegye le a tűzről, azelőtt, hogy leellenőrizte volna. Fogjon egy hústűt és annak segítségével döntsön arról, hogy mikor készült el a húsvéti lakoma legfőbb eleme. Ha a tű könnyedén belecsúszik a csülökbe és a csontot akár enyhe csavarással is ki lehet venni a húsból, az étel elkészült.

  1. Főzze akár fél napig is!

A sonka főzési ideje minimum annyi, ahány kilós a csülök. Ez azt jelenti, ha egy hat kilós óriáscsülökkel áll szemben, akár hat órán keresztül is főznie kell, míg teljesen meg nem puhul.

  1. Tárolja okosan!

A már kihűlt, de még nem megdermedt sonkát vastagon burkolja be fóliával. Ha később így tartja a hűtőben, sokáig puha és vékony sonkaszeleteket kínálhat.

A kifogástalan alapanyagot, a füstölt sertés hátsócsülköt megtalálja a Húsház kínálatában!

Kellemes húsvéti ünnepeket kívánunk!

 

 

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink