HÍREINK

Itt a jó idő, jöhet a grillezés! 3 hiba, amit szinte mindenki elkövet a sütés közben

Ahogy felüti a fejét a jó idő, a grillezett ételek a tányérok egyik legnépszerűbb elemeivé válnak. A sütögetés bár egyszerűnek tűnhet, érdemes elkerülni néhány jellemző hibát, ha igazán ízletes falatokkal akar előrukkolni.

Nézzük is, hogy melyik a három legjellemzőbb hiba a sütögetés során!

  1. Túl sokszor nyitogatja a grillsütő fedelét

A precíz szakácsok veszte lehet, ha egyfolytában lesik az ételüket. Senki nem akar szénné égett ételt fogyasztani, de nem szabad elfelejteni, hogy a grill épp úgy működik, mint egy sütő. Minden alkalommal, amikor felnyitja a fedelét, a hő távozik, így a hőmérséklet drámaian csökken. A grill tetejét mindenképp zárva kell tartani ahhoz, hogy a megfelelő hőfokot elérje.

  1. A hús korai átfordítása

A húst, miután rátette a rácsra, hagyja rajta, piszkálás nélkül. Legyen szó zöldségekről, sajtról, húsról, hamburgerpogácsáról – mindennek időre van szüksége a süléshez, piruláshoz. Ha állandóan piszkálja az ételt, csak annál lassabban fog átsülni. Hagyja, hogy szép lassan piruljanak meg a finomságok. A fordításnak akkor jön el az ideje, ha a hús már elválik a grillrácsról.

  1. A megfelelő hőmérséklet figyelmen kívül hagyása

A hal, a csirke-, a marha- és a sertéshús is más-más hőfokot és sütési időt igényel, mint ahogy a zöldségek is. Az átlagos sütési időhöz való ragaszkodás elengedhetetlen, még abban az estben is, amikor kívülről úgy tűnik, hogy az étel már fogyasztható állapotban van. Az ételek csomagolásán mindig megtalálható, hogy mennyi ideig ajánlott sütni. Erre mindenképp figyeljen!

Kerülje el a grillezési hibákat! És süssön mennyei grillcsirkét, grillkolbászt, Húsház flekkent, amiket baconos grillszósszal és Kotányi grill fűszerkeverékkel dobhat fel!

Jó grillezést kívánunk!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink