HÍREINK

Ínyenc ételek borjúból

A borjúhús nem csupán különleges íze, és puha állaga miatt kiváló alapanyag, de  fogyasztását még a táplálkozási szakemberek is kifejezetten ajánlják, mivel a marhahúshoz viszonyítva több fehérjét, de kevesebb zsírt tartalmaz. Most megosztunk Önnel néhány borjúból készíthető, ínyenc receptet, amelyeket vendégei imádni fognak!

Francia borjúragu

Borjúcombot vágjon kockákra, ízlés szerint fűszerezze, és serpenyőben hirtelen pirítsa meg. Majd lisztben jól forgassa át, a zsírjából pedig készítsen pecsenyelevet. Melegítsen fel, majd liszttel pirítson meg paradicsompürét. Ezután csontlével forralja ki, ízesítse, és szűrje rá a megpirított húsokra, amit fedő alatt pároljon tovább. Kockázott sárga- és fehérrépát, zellergumót ízesített lében, valamint szeletelt gombát kevés vajban pároljon puhára. Ha a hús puha, adja hozzá a zöldségeket, a párolt gombát és borral párolja össze.

Tálalja mogyoróburgonyával!

Borjúszelet Foyot módra

Keverjen össze reszelt sajtot morzsával és vajjal. A lisztbe mártott borjúszeleteket süsse meg félig a vajban, majd tegye a morzsás keverékre. Tegyen mellé 3-4 kisebb paradicsomot,   kivájva, sózva, kenyérbéllel, petrezselyemmel és vajjal töltve, és süsse meg együtt a sütőben, vajjal locsolgatva. A sütésből visszamaradt vajban futtasson meg hagymát. Tegyen bele bort és a marhavelőt. Redukálja le a felére, majd adjon hozzá vajat. Ez lesz a szósz a hús mellé.

Az Ön vendégeinek melyik lesz az új kedvence?

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink