HÍREINK

Így mentsd meg a reggeleket iskolakezdéskor

Közeledik az iskolakezdés, ami talán az év egyik legnagyobb kihívását jelenti a számodra. A reggeli rohanás egy igazi próbatételnek számít, főleg akkor, ha még ennivalót is kell készítened. Ebben a blogbejegyzésben megosztunk veled néhány egyszerű, de ízletes reggeliötletet, amelyek biztosítják, hogy gördülékenyen induljon a nap. 

Miért fontos a reggeli iskolakezdés idején?

Az ébredés utáni energia biztosításához és a megfelelő anyagcseréhez elengedhetetlen egy tápláló és egészséges reggeli elfogyasztása. Iskolakezdés idején ennek különösen fontos szerepe van, hiszen segít stabilizálni a vércukorszintet, ami elengedhetetlen a koncentrációhoz és a mentális teljesítmény növeléséhez.

Az egész napos munka és otthoni teendők megkezdése előtt a felnőttek számára is kulcsfontosságú a reggeli étkezés. Ha pedig közösen fogyasztjátok el ugyanazokat a finom falatokat, akkor nemcsak azt biztosíthatod, hogy a család minden tagja energikusan kezdje a napot, hanem időt is spórolhatsz magadnak.

Nem tudod, hogyan kezdj neki? Mi segítünk!

Ötletek tárháza

Nem elég, hogy sietve és fáradtan próbálnál meg valami harapnivalót készíteni, még azt is ki kell találnod, hogy mi legyen az… De ne aggódj, mert hoztunk neked néhány egyszerű és gyors receptet, hogy pillanatok alatt finom falatokat varázsolhass az asztalra!

#1 Chia puding

A chia mag egy olyan szuperélelmiszer, amely az utóbbi években teljesen meghódította a világot. A belőle készíthető chia puding nemcsak ízletes és tápláló, hanem rendkívül gyorsan is elkészíthető. Így szerintünk abszolút megérdemelt helye van a listán. 🙂

A szuperélelelmiszerek esetében olyan nem mesterségesen előállított termékekről beszélhetünk, amelyek hatékonyabban képesek hozzájárulni az egészségünkhöz, mint más ételek. Kiemelten gazdagok ásványi anyagokban, tápanyagokban, vitaminokban és antioxidánsokban.  

Hogyan készítsd?

A puding elkészítéséhez csupán két dologra lesz szükséged: tejre és chia magra. 2 evőkanál chia magot keverj össze kb. 100 ml tejjel. Ezt követően nincs más teendőd, mint berakni a hűtőbe egy éjszakára, és reggel már fogyaszthatod is.

Pro tipp: Ha szeretnéd feldobni egy kis extrával, akkor szórd meg a tetejét fagyasztott gyümölcsökkel, apróra tört magvakkal és egy kevés fahéjjal

#2 Zabkása

Ha valami másfajta “egyszerű, de nagyszerű” reggelire vágynátok, akkor az Zabkása remek választás az egész család számára. Népszerűsége abban is rejlik, hogy többféleképpen tudod variálni, ezért hosszú távon sem lesz unalmas napindító.

Hogyan készítsd?

50 gramm zabpelyhet áztass be 200 ml tejbe (ez lehet növényi vagy állati eredetű is). Miután alaposan összekeverted a hozzávalókat, ízlés szerint adj hozzá mézet, majd szórj bele egy csipetnyi fahéjat.

Ezután add hozzá az általad választott gyümölcsöket. A méz és a fahéj íze kitűnően tud harmonizálni egy savanykás almával vagy egy lédús őszibarackkal.

Pro tipp: Olvasztott étcsokival öntsd le a tetejét, így amikor reggel kiveszed a hűtőből, kívül roppanós csokoládé vár, belül pedig krémes zabkása. 

#3 Tojásos muffinok

Amennyiben inkább sósat kívánnátok reggelre, akkor a tojásos muffinban nem fogtok csalódni.

Hogyan készítsd?

Keverd össze a felvert tojásokat apróra vágott zöldségekkel, például paprikával, spenóttal vagy brokkolival. Adj hozzá egy csipet sót és borsot, majd öntsd a keveréket muffin formákba. 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süsd őket aranybarnára.

Pro tipp: Ha lágy és omlós végeredményt szeretnél, akkor a készítéskor keverj a tojásokhoz reszelt sajtot is.

Útravaló

Nem, itt most nem az iskolára csomagolt uzsonnára gondolunk, hanem a bejegyzés végére. 🙂 Az iskolai reggelek gyakran kapkodással és feszültséggel telnek. Azonban egy kis előre tervezéssel, valamint finom és tápláló ételek készítésével a reggeli étkezés valóban a nap legjobb részévé válhat. Ha időt szánsz minderre, akkor nemcsak a rohanást csökkentheted, hanem energikusabban és boldogabban is indíthatjátok a napot.

Reméljük, hogy tudtunk egy kis segítséget nyújtani a számotokra, és így már Te is kevésbé tartasz a közelgő iskolakezdéstől.

Ha érdekelnek további hasonló érdekes tartalmak, akkor kattints az oldalunkra. Amennyiben pedig megbízható forrásból szeretnéd beszerezni a hozzávalókat úgy nézz szét kínálatunk között is. 

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink