HÍREINK

Hűsítők a nyár utolsó hónapjára

Az augusztusi napoknak megvan a saját, különleges hangulatok: a forró napsugarak szüntelenül simogatják a bőröd, ezért igyekszel árnyékba húzódni. A poharadban található jégkockák mind elolvadtak, és már nem oltják a szomjad. Itt az ideje egy újabb üdítőt keresni.

A hidratálás különösen fontos a hőségben

Hiszen ha a szervezet jelentős mennyiségű folyadékot veszít el, az kiszáradáshoz vezethet. Ennek eredményeként előfordulhat, hogy olyan különböző egészségügyi problémákkal kell megküzdenünk, mint a fejfájás, szédülés, fáradtság vagy akár az izomgörcsök. Súlyosabb esetben akár hőguta is felléphet, ami azonnali orvosi beavatkozást igényelhet.

A megfelelő folyadékbevitel kulcsfontosságú szerepet játszik a test optimális működésében.  Megtartja a test ideális hőmérsékletét, és megakadályozza a túlmelegedést. A vese működésére is hatást gyakorol: hatékonyabban tudja kiszűrni a szervezetből a káros anyagokat, amelyek így könnyebben távoznak. A hidratáció hozzájárul a vérkeringés javításához is, hiszen elősegíti a tápanyagok és oxigén hatékony szállítását a sejtekhez, ezzel támogatva a testi funkciókat és az általános közérzetet.

Azzal, hogy eleget iszunk ráadásul a bőrünk egészségéért is teszünk: fenntartjuk a rugalmasságát, illetve csökkentjük a szárazság és a ráncok kialakulásának kockázatát.

Bár tény, hogy a víz a legjobb szomjoltó, olykor egyszerűen csak megunjuk, és valami másra vágyunk. Aggodalomra azonban nincs okod, hiszen számos hasonlóan frissítő és egészséges innivaló áll rendelkezésedre, amelyeket bármikor gyorsan és egyszerűen elkészíthetsz.

Összegyűjtöttük a mi kedvenceinket, amiket Neked is mindenképpen érdemes kipróbálnod, ha a könnyed, édes ízek kedvelői közé tartozol.

Immunerősítő energiabomba

Hozzávalók:

  • 1 db gyömbér
  • 1 liter szénsavmentes víz
  • 1 db citrom
  • 2 db fahéjrúd
  • méz

Ezt az italt rendkívül egyszerűen elkészítheted. Mindössze annyi a dolgod, hogy nagyjából 2 centimétert lereszelj a gyömbérből, a citrom felét kifacsard, és összeöntsd az alapanyagokat. A méz mennyiségét ízlés szerint változtathatod – ez ugyanis a gyömbér csípősségét egyensúlyozza.

A természetes gyógynövény gazdag A-, C-, E- és B-komplex vitamin forrás. Jótékony hatásainak köszönhetően segíti az emésztést, csökkentheti a vércukorszintet és gyulladásokat, így hozzájárul az immunrendszer megfelelő működéséhez.

Ráadásul a citrom sem csupán C-vitamin forrás. B-vitamin, vas, kálium, antioxidánsok és hasznos rostok is megtalálhatók benne, így csökkenti az ízületek fájdalmát, támogatja a máj működését és serkenti az agy működését.

Jeges eperturmix

Hozzávalók:

  • 3 deciliter tej
  • 1 marék eper
  • 1 szál menta
  • méz
  • törtjég

A folyamat ez esetben sem bonyolult: össze kell turmixolnod a tejet, mézet és az epret, amit a maximális frissítő hatás érdekében mentával ízesíthetsz. Az italt érdemes lehet néhány órára a hűtőbe tenned, hogy az ízek igazán összeérjenek.

A szamócában található A-, B1-, B2-, C- és E-vitaminok fontos részét képezik a tudatos táplálkozásnak. Ellenállóbbá teszik a szervezetet a betegségekkel szemben, megőrzik a szív egészségét, támogatják a vércukorszint szabályozást és kiválóan hidratálnak.

Kókuszos ananász ital

Hozzávalók:

  • 1 liter szénsavmentes víz
  • 120 gramm ananász
  • 120 gramm kókuszdió
  • 1 db lime

Ez az innivaló tulajdonképpen az alkoholmentes piña colada, viszont sokkal üdítőbb, hiszen az alkohol mellett a tejszínt is kihagyjuk belőle. Elkészítése pedig villámgyors: darabold apró kockákra a gyümölcsöket, öntsd hozzá a vizet és turmixold össze őket. Vágd karikára a lime-ot, és már fogyaszthatod is.

Az ananászban található enzimek beindítják és megkönnyítik a fehérjék emésztését,

a mangán megőrzi a csontok szilárdságát, C-vitamin tartalma pedig elősegíti a test kollagénképződését. Sőt. A gyümölcs fogyasztása még a szerotonin szintet is fokozhatja, amely javítja a stressztűrő képességet.

Persze a kókusz is számos pozitív hatással bír: telítetlen zsírsavakban gazdag, ezért jelentősen csökkenti a szívbetegségek kialakulásának esélyét. Magnéziumot, cinket és vasat is tartalmaz, így kiváló csonterősítő, immunerősítő és vértisztító hatású.

Végül…

A meleg nyári napokon kiemelten fontos, hogy hidratálj egészséged megőrzésének érdekében. Ha kedvet kaptál ahhoz, hogy új megoldások után nézz, próbáld ki az említett hűsítőinket, melyek nem csupán felfrissítenek, de a szervezeted megfelelő működéséhez is hozzájárulnak.

Ha szeretnéd megbízható forrásból beszerezni a hozzávalókat, és minőségi alapanyagokból elkészíteni az italokat, nézz szét kínálatunkban.

Kellemes felfrissülést kívánunk!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink