HÍREINK

Hűsítő fogások a legforróbb nyári napokra

Időnként szinte lehetetlen elviselni a fullasztó forróságot, a tomboló hőséget, ekkor muszáj valahogy felfrissülni. Hűsölni azonban nemcsak a tóparton és a klímás szobában lehet, hanem az asztalnál is. Számos olyan zöldség, gyümölcs, fűszer, alapanyag van, amelyek hatékonyan csökkentik a testhőmérsékletet, ezáltal enyhítik a perzselő meleg okozta feszültséget. A hűsítő fogások igazi természetes belső légkondicionálóként funkcionálnak, így segítségükkel kellemes közérzet teremthető.

Nézzük is, hogy milyen élelmiszerek hatnak üdítően a forró nyári napokon!

Zöldségek

A paradicsom bármilyen formájában felhasználva ideális választás lehet a nagy hőségben. A hideg paradicsomleves például tuti befutó. De tökéletes, könnyed fogás lehet a párolt sóska joghurtos öntettel vagy a spárga vajon párolva is. A nyári zöldséges köretek hallal jól passzolnak.

Gyümölcsök

 

Eper, málna, ribizli, meggy, mangó, ananász, sárgabarack, őszibarack – a hűsítő hatású gyümölcsökből főzhető leves, felaprítva adhatók pudinghoz, de mennyei turmix vagy smoothie is készülhet belőlük.

 Fűszerek

Nemcsak a zöldségek és a gyümölcsök lehetnek jó hatással a hőháztartásra, hanem egyes fűszerek is. A bazsalikommal, a korianderrel és a fűszerköménnyel a nyári időszakban javasolt kicsit bátrabban bánni. De a forróságban a chilit sem rossz ötlet bevetni. A csípős fűszer átmenetileg felforrósítja fogyasztóját, de összhatását tekintve mégis hűt.

 Tejtermékek

 

Kánikula idején a savanyított tejtermékek lehetnek a nyerők. Így a tejszínnel és a tejjel gazdagított fogások helyett inkább a joghurtos ételeket javasolt előnyben részesíteni. A sajtokból is a könnyebbek – a mozzarella vagy a feta – javíthatnak a közérzeten.

Fontos!

A nagy melegben érdemes hideg ételeket felszolgálni!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink