HÍREINK

Hűsítő desszertek a kánikulában

Ahogy a hőség egyre intenzívebbé válik, egyre többen áhítoznak a hűsítő falatok után. Elvégre a nyári melegben semmi sem lehet kellemesebb, mint egy ízletes és hideg fagylalt vagy desszert, ami kényezteti az ízlelőbimbókat, miközben enyhíti a nyári meleg okozta tompultságot.

Cikkünkben olyan hűsítő desszerteket hoztunk el, amelyekre a nagy hőségben garantáltan egyetlen vendég vagy vásárló sem tud nemet mondani. Tartson velünk ezen a frissítő gasztronómiai utazáson, és fedezze fel a legfinomabb nyári desszerteket!

Erdei gyümölcsös fagylalt

A forró napsütésben semmi sem hűsít jobban egy ízletes, jéghideg fagylaltnál. A kézműves jégkrém hatalmas népszerűségnek örvend, hiszen természetes összetevői, kiváló minősége és textúrája ellenállhatatlanná teszi. Most hoztunk is egy rendkívül egyszerű, elronthatatlan kézműves fagylalt receptet.

Hozzávalók (4 személyre): 

 Elkészítése: 

A joghurtot a mézzel keverjük össze, adjunk hozzá 20 dkg erdei gyümölcsöt és botmixerrel keverjük össze. A tejszínt verjük fel, és forgassuk a joghurtos keverékbe. A masszát tegyük a fagyasztóba kb. egy órára.

A fagyos joghurtmasszát jól keverjük át egy villával. Forgassuk bele a maradék gyümölcsöt is, majd tegyük vissza a fagyasztóba, nagyjából fél órára. Végül újra keverjük át, majd még három órán át fagyasszuk.

A fagyit a kínálása előtt negyed órával tegyük át a normál hűtőtérbe. Fagyalaltkanállal adagoljuk kelyhekbe és úgy kínáljuk.

Málnatorta

A nagy kánikulában a málnatorta is igazi telitalálat. Ez a könnyed és frissítő édesség tökéletesen illeszkedik a nyári hónapok hangulatához, valósággal megkoronázza a forró napokat.

Ez a tortafajta nemcsak ínycsiklandó, de szemet gyönyörködtető is, hiszen a málnák vibráló színei pompásan mutatnak a krémes fehér és a lágybarna tortalap mellett. A desszert amellett, hogy ízletes, látványos is, így tökéletes választás, ha a vendégeket le szeretnénk nyűgözni.

Sajttorta

A sajttorta az egyik legkedveltebb desszert, amely sikerének titka a krémes, selymes állaga és gazdag ízvilága. Legyen szó bármely évszakról is, a sajttorta mindig nyerő választás. Ez a torta ugyanis nemcsak egy egyszerű desszert, hanem egy ízletes és kifinomult élmény, amely minden alkalomhoz tökéletesen illik.

Tiramisu torta

 A tiramisu torta egy valódi olasz különlegesség, amelyet világszerte imádnak az édességek szerelmesei, így egyetlen valamirevaló menüből sem hiányozhat. Ez a desszert nemcsak finom és selymes, hanem gazdag és könnyed ízvilággal is rendelkezik, amely garantáltan lenyűgöz mindenkit, aki egyszer megkóstolja.

A Húsház a húsmentes élelmiszerekben is erős! Nézzen szét kínálatunkban, és szerezze be a kifogástalan minőségű kész desszerteket, vagy az azok elkészítéséhez szükséges alapanyagokat! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink