HÍREINK

Hogyan turbózd fel immunrendszered mennyei ételekkel a hűvösebb hónapokban?

Hogyan turbózd fel immunrendszered mennyei ételekkel a hűvösebb hónapokban?

Az ősz ismét elhozza a különböző betegségeket is magával. A tömött buszok, köhögő munkatársak és iskolai hiányzások sokasága jelzi a hideg idő érkezését. A közösségbe visszatérve ilyenkor nő a megbetegedések száma, így extrán fontos a megfelelő mennyiségű vitamin és tápanyag bevitele.

Az étrend-kiegészítőkön kívül, itt az ideje, hogy a természetes megoldásokat is bevond a buliba!

 

A kulcs a gyümölcsökben és zöldségekben rejlik

Lehet, hogy klisének hangzik, de igaz, hogy a legtöbb vitamint és ásványi anyagot ezekből az ételekből tudod kinyerni. Így az őszi-téli hónapokban kiemelten fontos, hogy figyelj a fogyasztásukra és, ha teheted minden nap egyél belőlük. Hidd el, valóban felturbózzák az immunrendszered!

Több változatban is elkészítheted őket: sütve, főzve vagy párolva, arról nem is beszélve, hogy fűszerekkel fel is dobhatod az ízüket. Így, ha nem vagy oda értük, akkor is biztosak vagyunk abban, hogy legalább egy fajta nagyon be fog jönni és elnyeri a tetszésedet. A szervezeted pedig igazán hálás lesz, hogy támogatod ebben a számára nehezebb időben.

 

Tündököljön tányérod is az ősz színeiben

Segítségedre lehet az is, ha úgy próbálsz meg étkezni, hogy a tányérodra minél színesebb ételeket szedsz. Hiszen az egészséges, vitaminokban gazdag élelmiszerek gyönyörű színekben pompáznak.

Ha gondot okoz a különböző tápanyagok fogyasztása, érdemes lehet egy kis játékot belevinned a mindennapjaidba. Például találj ki különböző szempontokat, ami szerint tányérodra pakolod az alapanyagokat. Ez lehet szín, tápanyag típus vagy akár méret szerint is.  Így könnyebben tudod tartani a zöldség és gyümölcs fogyasztást is. Jó ötlet lehet az ősz színeivel játszani és az évszak árnyalataiban kombinálni az ételeket.

Válassz tehát olyan élelmiszereket, amelyek az ősz tónusaiban ragyognak. Persze azért a többi gyümölcs és zöldség bevitelét se hanyagold el, hiszen minden alapanyagban más és más vitamin és ásványi anyag található meg. Ezek pedig mind szükségesek az egészséges életmód fenntartásához.

Az őszi hónapokban semmiképp ne feledkezz meg a sütőtökről sem, amely ennek az időszaknak a sztárja és számtalan módon elkészíthető. Élvezd ki az ízét amíg tudod, hiszen sajnos nem tart sokáig a szezonja!

 

Az örök és legjobb gyógymód

Benned is élénken él a kép nagymamád vagy anyukád híres neves gyógyító húsleveséről, amely minden betegséget legyőz?

Biztosan emlékszel, ahogy kiskorodban ezzel a csoda levessel etettek, amikor valami ágynak döntött. És az is biztosan megvan, hogy szinte azonnal jobban is lettél tőle.

Nem véletlen tehát, hogy évtizedek óta mindenki a jól bevált húslevesre esküszik. Ha jobban belegondolsz, ez az étel is telis-tele van zöldségekkel, így nem meglepő, hogy ilyen hatásos a vírusokkal és megbetegedésekkel szemben. Ezért, ha úgy érzed le fog gyűrni valami fránya betegség, fordulj segítségért a jó öreg “csoda főzethez”. Hidd el, pillanatok alatt kilábalsz belőle.

Az pedig már csak bónusz, hogy ez az ínycsiklandó étel felidézi az otthon ízeit!

 

Összesítve

Rengeteg módszer és lehetőség van a különböző zöldségek és gyümölcsök fogyasztására, amelyek rendkívül fontosak az immunrendszered erősítésében, főleg a hidegebb, zord időben. Megéri kipróbálnod többféle variációt és telepakolni tányérod színesebbnél színesebb szezonális termékekkel. Garantáltan úgy megtetszik majd valamelyik, hogy hetekig mást sem kívánsz majd. És persze ne felejtsd el az utánozhatatlan húslevest se a palettáról, amely minden betegségre gyógyír.

Bármilyen élelmiszerre is legyen éppen szükséged, nálunk garantáltan megtalálod. Nézz szét kínálatunkban és válogasd össze a kedvenceidet vagy próbálj ki valami újdonságot!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink