HÍREINK

Három mennyei palacsinta a forró nyári napokra

A palacsinta egyszerű, könnyed, mégis utánozhatatlanul izgalmas fogás, amely rengeteg ízesítésben kerülhet az asztalra. A gyerekek rajonganak érte, a felnőttek vidáman falják, mindenki szereti. Egy mesterien elkészített palacsinta az év minden napján tökéletes választás lehet, de a meleg nyári hónapokban főként jól tud esni.

Megosztunk most három tölteléktippet, amelyek a mi kedvenceink közé tartoznak.

Eperlekváros

A hagyományos lekváros palacsinta az abszolút alap, amelyet sosem lehet megunni. Ha sietősen kell megoldani az étkezést, kiváló választás, ugyanis a mennyei falatok rendkívül gyorsan elkészíthetőek.

Nyilvánvalóan különféle gyümölcsízekkel kínálható, de mi az eperlekvárra esküszünk. Az eperdzsem édes, zamatos és ellenállhatatlan egyszerre. Érdemes ezzel megtölteni a palacsintát.

Tejfölös, fekete áfonyás

Amennyiben valami újdonságra vágyunk, bátran játszadozhatunk az ízekkel, formákkal, használt alapanyagokkal.

A palacsintákat tekerjük fel, majd vágjuk kisebb megközelítőleg 3 cm-es szeletekre. Rendezzük el őket a tányéron, majd locsoljuk meg ízlés szerint édesített tejföllel, végül pedig szórjuk a tetejére a már kiolvadt fekete áfonyaszemeket. A recept variálható más gyümölcsökkel is.

Túrókrémes

A legnagyobb kedvenc talán még mindig a túrókrémes palacsinta. A túrót első körben érdemes alaposan áttörni, majd tejföllel, édesítővel kikeverni. Tálaláshoz megtöltjük a palacsintákat a túrókrémmel, majd félbevágjuk azokat, hogy még mutatósabbak legyenek.

Az ízélmény könnyedén tovább fokozható, ha a túrókrémbe néhány kanál lekvárt is helyezünk. Ezt a praktikát sokan nem ismerik, pedig érdemes kipróbálni, hiszen rendkívül finom végeredményt kaphatunk.

A Húsház kínálatában a készre sütött palacsinta és a különféle ínycsiklandó töltelékek is megtalálhatóak. Válassza a mi termékeinket desszert kategóriában is!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink