Három kéksajtos recept, amit mindenkinek ki kell próbálnia!
A kéksajt egy nagyon különleges alapanyag. Karakteres ízével igazi csemegének számít a sajtkedvelők körében, és nemcsak a sajttálon mutat jól, de tökéletes választás az ínyenc fogásokhoz is. Megosztunk most néhányat a mi kedvenc kéksajtos receptjeink közül.
Kéksajttal töltött szűzpecsenye
A szűzpecsenyét a szokásos módon előkészítjük, bevágjuk, és megtöltjük a kéksajttal. Majd olajjal megkent alufóliára helyezzük a húst, ízlés szerint fűszerezzük és becsomagoljuk. 180°-os sütőben 30 percig sütjük.
Kéksajtos túrókrém
1 rész kéksajtot, 1 rész vajjal és 3 rész túróval habosra keverünk, sózzuk, borsozzuk és apróra vágott metélőhagymát teszünk hozzá. Az így elkészített túrókrém nagyon sokféleképpen felhasználható. Akár töltelékként, előételnek pl.: zöldségropogós mellé mártogatósként, vagy a reggelihez pl.: pirítós mellé kínálva.
Csirkecomb kéksajtos mártással
A csirkecombot készítse el tetszés szerint. A mártáshoz 1 rész kéksajtot elkeverünk 5 rész tejföllel, apróra vágott petrezselyemmel és újhagymával dúsítjuk, valamint ízlés szerint fűszerezzük sóval és borssal. Az így kapott mártást botmixerrel addig turmixoljuk, amíg teljesen homogén nem lesz. A csirkecomb mellé, szószos tálban kínáljuk.