HÍREINK

Grillezésre fel! 5 hasznos trükköt mondunk most hozzá!

Nem nyár a nyár grillezés nélkül és a Balaton sem az igazi finom grillezett ételek nélkül. A grill ételekben az a legfantasztikusabb, hogy rendkívül változatosak, hiszen marha- és csirkehúst, halat vagy akár sertést, illetve  számos zöldséget is lehet sütni a grillsütőn. Igazából a “hogyan” a lényeg ebben is. Az, hogy Ön milyen fűszerekkel, szósszal pácolja be a húst, hogyan variálja a zöldségeket a nyárson és, hogy egyáltalán milyen egyedi trükköket vet be, hogy az Ön büféjében, az Ön éttermében lehessen a Balaton menti legfinomabb grill különlegességeket fogyasztani.

 

De ebben is szívesen segítünk Önnek!

 Grillezésre fel és jöjjön néhány hasznos tipp, praktika,

amit Ön is tud majd használni, hasznosítani.

Íme:

  1. Pácban, sóban

Az első és legfontosabb szabály is egyben, hogy semmiképpen se tegye műanyag edénybe a húsokat pácolás alatt és utána sem. Illetve olyan edényt használjon, amit nem zár le légmentesen, mert a levegő nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a pácot szépen beszívja magába a husi. Nem szabad megsózni a bepácolt húst és magához a páchoz sem kell sót adni, csak akkor sózzon, mikor már a grillre tenné a húsokat.

Érdemes többféle pácot is kikeverni, akár lehet is őket vegyíteni, mert az ízvilág így még különlegesebb lesz.  A legnépszerűbb, amikor olajjal összekevert fűszerekkel pácolnak és ehhez lehet még savasabb összetevőt is önteni, mint például citromlé, balzsamecet vagy akár a bor. Ezek a savas levek leginkább a vörös húsoknak tesznek jót, porhanyósabbak lesznek tőle és mindenképpen ízletesebbek is.

 

  1. Vágjon csak bele!

Természetesen az a cél, hogy a hús feldolgozása, előkészítése közben minél nagyobb része megmaradjon, de az inakat és nagyobb zsírereket azért át kell vágni és le is kell vágni, mert ezzel is csökken annak esélye, hogy sütés közben úgymond összeugorjon a hús.

 

  1. Zöld, zölden, zöldség

A grillezésnél igazából az is szuper, hogy egészséges ételek számos variációját tudja felszolgálni, sőt még a vegetáriánus vendégeinek is tud külön kedvezni. Hiszen nagyon sok zöldség grillezhető és szuper ízesek lesznek, ha grillrácson süti meg őket. A legnépszerűbb ilyen zöldség a cukkini, gomba, paprika, édes burgonya, padlizsán és paradicsom. Ahogy a magyar konyhában, úgy természetesen a magyar grillnél is alap a hagyma és a fokhagyma.

 

A profi grillezéshez nemcsak tippeket adunk most Önnek,

hanem a Húsháznál számos grillhozzávalót be is tud szerezni.

Kedvére válogathat a grill steak, grill kolbászok és a grillezett csirke,

valamint egzotikus fűszerkeverék és finom zöldségek között.

Érdekel, irány a webshop!

 grillcikkbe

  1. Sütés közben

Trükközni még sütés közben is tud, ugyanis ha grillezés alatt egyszer vagy kétszer, de újra bekeni a húst és zöldséget a páccal, akkor még ízesebb lesz az étel. Így még puhább, ropogósabb és puhább is lesz a grillezett harapnivaló. Ilyen trükk még, ha friss rozmaringot tesz a hús alá a grillrácsra vagy közvetlenül a faszénre, meglátja, szuper egzotikus ízt kölcsönöz majd minden húsnak, minden zöldségnek.

 

  1. Forgasson nyugodtan!

Forgatni a grillnyárson ér, sőt egyenesen szabad és kötelező is. Ugyanis ez kifejezetten jót tesz az ételnek, mert így minden része, minden oldala egyenletesen sül meg, egyformán éri hő minden irányból és szuper finom, átsült lesz az étel, amit tálal majd.

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink