Ezerarcú burgonya
A burgonya az egyik kedvenc alapanyagunk, mert annyiféleképpen elkészíthető és felszolgálható. Kínálhatja köretként, néhány változata pedig akár önmagában, snack-ként is fogyasztható. Ráadásul nagyon jól kombinálható más ételekkel. Cikkünkben összegyűjtöttünk néhány különlegességet a kedvelt burgonya termékeinkből, amelyek változatosságot hozhatnak a menübe.
Burgonyalángos
A burgonyalángos a tökéletes példa arra, hogy a burgonyát önmagában is felszolgálhatjuk. Ráadásul a nyári hangulat nagykövete, hiszen mindenkinek a strandon elköltött ebédek emlékét idézi. Ez az étel jó fűszerezéssel és némi feltéttel – sajttal, tejföllel – a nyár egyik legfelkapottabb fogása lehet.
Édesburgonya
Az édesburgonya rendkívül keresett étel napjainkban. Komplett, édes ízvilágával akár külön adagolt hasábburgonyaként és húsok mellé köretként is jól megállja a helyét. Az édesburgonya hasáb akkor a legfinomabb, ha belül krémes, kívül pedig ropogós.
Burgonyagolyók
A burgonyagolyók segítségével az egyik legegyszerűbb alapanyagból varázsolhat elegáns köretet. Leginkább mártással kínált húsok mellé ajánljuk, hiszen így adja ki legjobban a maximális ízharmóniát. De előételnek is jó választás pálcikára tűzve, egy finom mártogatós kíséretében.
Burgonyakorong
A burgonyakorong a rusztikusabb fogások tökéletes kísérője. Házias ételek mellé ajánljuk. Úgy a legfinomabb, ha sütőben meg van pirítva, hiszen így belül lágy, kívül pedig ropogós hatást érünk el. Ha szeretné feldobni az ízét, akkor tegyen mellé a sütőbe hagymát vagy félbevágott koktélparadicsomot.
Keresse Ön is a változatos burgonya ételeket a Húsház széles kínálatában!