HÍREINK

Év eleji motiváció megtartása mennyei fitt ételekkel

Lelkesen vágtál neki az új évi életmódváltásnak? Azonban ennek a kitartásnak máris nyoma veszett?

Reméljük így 2024 első hónapja végére nem törtél le vagy fuccsolt be az egészséges étkezési terved…

Ha azonban mégis így történt volna, akkor segítünk visszarázódni, hogy ne add fel!

Ezért hoztunk is egy kis motivációt, amit isteni, fitt, de különleges receptekbe bújtattunk, hogy újra felfedezhesd az egészséges életmód csodálatos, színes oldalát!

Nézzük is őket!

Reggeli toast

Ez a reggeli szendvics nem csak gluténmentes és vega, de minden van benne, ami kell! Pikáns babpüré, tojás, sajt és még friss salsa is. Kell ennél több? Szerintünk nem!

Itt a recept 1 főre:

1 konzerv vörösbabot leszűrünk, átmosunk, majd egy aprítógépbe dobunk 1 ek paradicsompürével, sóval, borssal, 2 gerezd fokhagymával, 1 ½ tk chiliporral és 40 ml olívaolajjal együtt, és krémesre turmixoljuk.

2 db paradicsomot és 1 fej lilahagymát apró kockákra vágunk, egy tálba dobunk, hozzáadunk ½ csokor finomra aprított snidlinget, sózzuk és borsozzuk, majd elkeverjük.

Kivágunk 8 db kukoricatortillát kisebb méretű körökre, megkenjük kevés olívaolajjal, és sütőpapírral bélelt tepsire dobjuk. Oldalanként 5-6 percig sütjük a 180 fokos sütőben, majd félrerakjuk hűlni. Közben 4 db tojásból kevés olívaolajon tükörtojást sütünk.

Végül jöhet az összeállítás: fogunk egy tortillakorongot, megkenjük a babkrémmel, erre mehet egy tükörtojás, rá egy kevés reszelt sajt, pár szelet avokádó, majd a paradicsomos salsánk, és végül egy másik tortillakorong a tetejére.

Marhahúsos-quinoasalátás wrap zöldfűszeres joghurttal

A quinoával nem lehet mellélőni, ha egészségről van szó, még úgy sem, hogy most street food formába öntjük. Nézzük is az elkészítését 4 adagra:

A marhahúsos wrap első lépéseként 160 g quinoát nagyon alaposan átmosunk, majd kétszeres mennyiségű sós vízben vagy zöldségalaplében, alacsony hőfokon feltesszük főni. Addig főzzük, amíg szinte teljesen felszívta a folyadékot, majd elzárjuk a hőt, és lefedve hagyjuk állni 10-20 percig. 70 g szárzellert és 70 g zöld almát apró, nagyjából 2 mm-es kockákra vágunk, és hozzákeverjük a quinoához 70 g kesudióval együtt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és meglocsoljuk 50 ml olívaolajjal.

1 gerezd zúzott fokhagymát, ½ csokor finomra aprított koriandert és snidlinget, 2 ág rozmaringot elkeverünk 200g joghurttal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.

500 g darált marhahúst sózunk, borsozunk, majd nagyon alaposan összedolgozunk finomra aprított 1 csokor petrezselyemmel. Nagyjából 2 ujjnyi vastag, 5-8 cm-es roládokat formázunk belőle, majd egy sütőbe tehető, tapadásmentes, 2 ek olívaolajjal enyhén kikent serpenyőben, extra magas hőfokon 2-3 perc alatt kérgesítjük, ezután 180 fokra előmelegített sütőbe helyezzük 5 percre.

4 db teljes kiőrlésű tortillalapot egy száraz, tapadásmentes, füstölésig hevített serpenyőben megpirítunk, majd megtöltjük a quinoával és a marharoláddal. Megcsorgatjuk a zöldfűszeres joghurttal, két oldalát kicsit behajtva feltekerjük, és tálaljuk.

Végül persze a nasiról sem feledkezhetünk meg, ami most egy cukormentes őszibarackos kevert süti lesz!

Ez egy nagyon gyorsan összedobható süti. Mutatjuk is 1 db 30 x 40 cm-es tepsihez:

300 g lisztet,150 g teljes kiőrlésű lisztet, 10 g sütőport és 1 csipet sót összekeverünk. Majd kiveszünk belőle egy evőkanállal, amit összekeverünk 1 tk fahéjjal. 6-7 db őszibarackot cikkekre vágunk, és összeforgatjuk a fahéjas-lisztes keverékkel. 4 db tojást, 50 ml olajat, 170 g édesítőt, 80 g olvasztott vajat, 2 tk vanília aromát vagy 1 csomag vaníliás édesítőt és 150 ml joghurtot is összekeverünk, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket, végül a lisztezett barackot is.

Kicsit sűrű masszát kell kapnunk, amibe picit nehezebb belekeverni a barackot. A tepsit sütőpapírral kibéleljük, beleöntjük a masszát, és 180 fokra előmelegített sütőben 40-45 perc alatt megsütjük.

Végszó

Ezek a receptek biztosan táncra perdítik az ízlelőbimbóidat, ráadásul cukormentesek és egészségesek. Így teljes mértékben beilleszthetőek egy fitt étrendbe is!

Ha szeretnél még ehhez hasonló recepteket látni tőlünk, akkor figyeld és kövesd be oldalunkat!

Addig is bátran nézz szét kínálatunkban, ahol minőségi alapanyagok várnak és könnyedén összedobhatod velük a fenti ételek egyikét, vagy bármilyen másik kedvencedet!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink