HÍREINK

Bulgur vs. rizs – melyik a jobb választás?

A magyar konyhák legkedveltebb körete vitathatatlanul a burgonya. Legyen az édes, hagyományos, sült vagy főtt, hasáb vagy steak, a krumpli az, amivel nem lehet mellélőni. Sokan viszont, az egészségesség jegyében váltanak, és ha csak tehetik, a második legnépszerűbb köret mellett döntenek, és riszt esznek.

De ha már egészségesség, ott van a bulgur is, amit bár még mindig sokan nem ismernek, népszerűsége folyamatosan csak növekszik, egyre többen fogyasztják. De nézzük, hogy vajon melyik a jobb választás, amennyiben a menüje összeállítása során az egészségesség az elsődleges szempont.

Bulgur vagy rizs?

 A rizsnek bár valóban rengeteg jó tulajdonságát sorolhatnánk fel, a bulgur rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdagabb. B- és E-vitamin, valamint vas is bőven van benne, ezért a fogyasztása kifejezetten javasolt.

A bulgur és a rizs kalóriatartalma között nincs igazán számításba veendő különbség, így ez alapján nem lehet az egyik, vagy a másik javára dönteni.

Ha az elkészítési időt nézzük – ami valljuk be, egy vendéglátó egység esetében nagyon fontos –, az is a bulgur mellett szól, ugyanis a török rizsnek is nevezett köret, mindössze tíz perc alatt elkészül, és további tíz percet kell fedő alatt állni hagyni. Ezzel szemben a rizs főzési ideje akár negyven percig is elhúzódhat.

Összességében tehát azt mondhatjuk, hogy a bulgurt nem árt felvenni a kínálata közé, főként ha az egészséges életmódot folytatókat is be szeretné vonzani.

A Húsház kínálatában a lehető legkülönfélébb köreteket is megtalálja! Válasszon kedvére!

 

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink