HÍREINK

köretei

Az ősz legjobb köretei

Az őszi hónapok beköszöntével a konyha is átalakul, és helyet kapnak benne az olyan ízletes és tápláló köretek, amelyek igazi melegséget és otthonosságot csempésznek az étkezésekbe. Az őszi szezonban megjelennek a sárga és narancs árnyalatai, a gyökérzöldségek és a tökös finomságok, amelyek inspirációt adnak a legfinomabb köretek elkészítéséhez. Cikkünkben most három kivételes őszi köret receptjét mutatjuk be, hogy az asztalra varázsolhassuk a szezon legjobb ízeit. Készüljön fel az ízkavalkádra, amit ezek a köretek kínálnak!

Sütőtökös krumpli 

köretei

Hozzávalók (4 személyre): 

Elkészítése:

A burgonyát sós vízben főzzük félpuhára, az almacsíkokat és a felkockázott tököt pedig készítsük elő. 

Az olívaolajat keverjük össze kevés sóval és egy gerezd átnyomott fokhagymával. A burgonyát szűrjük le, majd csepegtessük le, és tegyük egy tűzálló tálba az almával és a tökcikkekkel együtt. 

Locsoljuk rá a fokhagymás olívaolajat, majd óvatosan forgassuk össze az egészet. Szórjuk meg egy kis kakukkfűvel, majd forró sütőben, fólia alatt megközelítőleg egy órán át süssük. 

Sült kelbimbó

köretei

Hozzávalók (4 személyre): 

Elkészítése:

A sült kelbimbót úgy a legegyszerűbb elkészíteni, ha sütőzacskóba tesszük. Locsoljuk meg a zacskóba helyezett, félbevágott kelbimbókat olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk meg, illetve szórjuk meg chiliporral és fűszerpaprikával. 

Forgassuk össze, zárjuk le a zacskót, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt süssük meg. Húsok mellé kiváló köret. 

Baconös sült krumpli 

köretei

Hozzávalók (4 személyre): 

Elkészítése:

Tegyünk sütőpapírt egy tepsibe, a sütőt pedig 175 fokra melegítsük elő.

Az olajat öntsük egy tálba, a fokhagymát préseljük át, majd a sóval, borssal és a köménnyel keverjük bele az olajba.

A burgonyákat éles késsel kb. 2 mm-enként irdaljuk be, ügyelve arra, hogy ne vágjuk át őket.

A bacont vágjuk kisebb szeletekre. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé helyezzük, és a bevagdosott részekbe tegyük a bacon szeleteket, majd ecsettel kenjük meg mindegyiket a fűszeres olajjal, szórjuk meg rozmaringgal.

A tepsit tegyük be a sütőbe, a hőmérsékletet 200 fokra növeljük és nagyjából 55-60 perc alatt süssük készre.

A mind árban, mind minőségben ideális alapanyagokért nézzen szét a Húsház kínálatában! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink