HÍREINK

Az augusztusi hónap terméke: a barack

A nyár utolsó hónapja egy újabb ízletes alapanyagot hoz el számunkra a konyhában: a barackot. Ez a gyümölcs nem csupán a meleg napok egyik ínycsiklandó örömforrása, hanem a kreatív konyhaművészet remek alapanyaga is. Fedezzük fel együtt a barack kulináris sokszínűségét!

Mi fán terem a barack?

A barack a nyár egyik sláger gyümölcse. Beszéljünk akár őszi-, akár sárgabarackról vagy nektarinról, a rajongótábora mindegyiknek igen nagy.

A barackról általánosságban elmondható, hogy a rózsafélék családjába tartozik, rokona a mandula és a szilva is. Mind az őszi, mind a sárgabaracknak nagy a víztartalma, mintegy 85-90 százalék. Emellett számos vitamint és ásványi anyagot tartalmaznak.

Hogyan bánjunk vele a konyhában?

Legyen szó egy egyszerű barackos desszertről, egy mennyei krémlevesről, egy frissítő turmixról vagy akár egy ínycsiklandó húsételről, a barack édes, gyümölcsös ízvilága lenyűgözi az ízlelőbimbókat. Készítsünk bármilyen receptet is, ne felejtsük el, hogy a barack kimondottan édes, így vigyázzunk, hogy a hozzáadott cukor ne legyen túl sok, mert ezzel elnyomhatjuk a gyümölcs ízét, saját édességét.

Recept: ellenállhatatlan őszibarackleves

Hozzávalók (4 személyre): 

 Elkészítése:

 Három-négy barack kivételével meghámozzuk, majd felaprítjuk a gyümölcsöket és fűszerekkel együtt, bő 1,7 liter vízben megfőzzük.

A levével együtt összeturmixoljuk, visszatesszük a tűzre, a maradék barackot is összedaraboljuk, majd a levesbe tesszük.

A tejszínt csomómentesre keverjük a keményítővel, a forrásban lévő leveshez adjuk és felfőzzük. Egy-két perc múlva vegyük is le a tűzről.

Hidegen tálaljuk.

Nézzen szét a Húsház széles kínálatában és szerezze be a legjobb minőségű termékeket, a legkedvezőbb áron! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink