HÍREINK

Az áprilisi hónap terméke: a spenót

A spenót, más néven a paraj az egyik legnépszerűbb zöldség a világon. A konyhák kedvelt alapanyaga, hiszen enyhén kesernyés, kissé sós ízét rengetegen favorizálják. Áprilisban, amikor a zöld finomságok leginkább hódítanak, jó választás lehet a spenótos ételeket is beépíteni a menübe. Előbb azonban ismerjük meg kicsit közelebbről a leveles zöldségek királyát!

Mi fán terem a spenót?

A spenót a mediterrán régió jellegzetes leveles zöldsége, amelyet már a XVI. századi reneszánsz korszakban is ismertek és szerettek. Tápértéktartalma kimondottan magas, minden más zöldséghez képest több vitamint és ásványi anyagot tartalmaz. Gyorsfagyasztott termékekhez és konzervekhez is előszeretettel használják, ugyanis ebben a formában is gond nélkül megállja a helyét.

Hogyan bánjunk vele a konyhában?

 A spenót nyersen is fogyasztható, de a legegészségesebb elkészítési mód az 1 perces forró vizes hőkezelés. Bár ez az idő rövidnek tűnhet, mégis elegendő, mivel a spenót igen hőérzékeny, ha túlfőzzük, könnyen elveszíti tápanyagtartalmát, illetve ez az íze és az állaga rovására is megy.

A spenót egy kényes zöldség, így nagyon fontos, hogy mennyi ideig és hogyan főzzük. Az igényeivel azonban nem kell foglalkozni, amennyiben már elkészített, gyorsfagyasztott spenótos ételekre esik a választás.

 Gyors recept: panírozott spenótos halfilé fűszeres burgonyagerezddel

 Ha valami igazán gyors, percek alatt elkészíthető spenótos ételt venne fel a kínálatába, itt a tökéletes recept!

A panírozott spenótos halfilé gyorsfagyasztott változatban is beszerezhető. Mindez azonban minőségét semmiképp sem csökkenti, sőt garantálja az egységes színvonalat. Fűszeres burgonyagerezddel tálalva igazi nagy kedvenc lehet belőle.

Nézzen szét a Húsház széles kínálatában, és szerezze be a legjobb minőségű termékeket, a legkedvezőbb áron!>>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink