HÍREINK

Augusztusi menüajánló

Eljött az utolsó lehetőség arra, hogy a nyár tipikus fogásait az étlapra tűzzük, hogy a hagyományos gulyásleves, pörkölt és rántott hús trió helyett az asztalon valami színesebb különlegesség domináljon. Ha a nyár folyamán az összes ötletét előtte már, akkor sincs miért aggódnia! Hoztunk egy szuper menüsort, amit az év utolsó meleg napjain mindenképp érdemes bevetni, ugyanis a vendégek biztosan imádni fogják.

 

Hideg erdei gyümölcsleves

A hideg gyümölcsleves a nyár igazi sztárja. Tulajdonképpen szinte bármilyen gyümölcsből készíthető, ám a biztos befutó, amivel mindenkit le lehet venni a lábáról, az az erdei gyümölcsös változat. Elkészítése hihetetlenül egyszerű. 25 dkg magozott meggyhez öntünk egy liter vizet, és ízlés szerint ízesítjük fahéjjal, szegfűszeggel, illetve cukorral. 10 perc alatt összefőzzük, majd hozzáadjuk a 40 dkg fagyasztott erdei gyümölcs mixet. 2 percnyi forralás után fokozatosan beleöntjük a 2 dl tejfölt, és addig keverjük, míg be nem sűrűsödik. Hidegen tálaljuk. Gyümölccsel vagy tejszínhabbal díszíthetjük.

 

Színes csirke saslik fűszeres burgonyával

 

A grillszezonban kötelező saslikot készíteni! A színes, változatos, nyársra szurkált falatok még a legválogatósabb vendégeket is leveszik a lábukról, hiszen a felhasznált alapanyagok könnyedén variálhatók. Ami azonban mindegyik saslik esetén fontos, az a megfelelő pác és a hosszas pihentetési idő. Teljesen mindegy, hogy zöldséges vagy húsos saslikról van szó, sokkal ízletesebb és szaftosabb lesz, ha valamilyen fűszeres pácban pihen, lehetőleg több órán keresztül.

 

Az általunk ajánlott színes csirke saslikhoz hihetetlenül jól passzol a sült fűszeres burgonya.

 

Gesztenyepüré

A pürésített gesztenye nem egy tipikus nyári finomság, azonban erdei gyümölcsökkel és egy kis tejszínhabbal felturbózva ínycsiklandó, könnyed, az évszakhoz illő desszert készíthető belőle. Az édesség amellett, hogy a szemet gyönyörködteti, valódi gasztronómiai élményt nyújt.

 

Legyen szó bármilyen étel-összeállításról, széles kínálatunkra mindig számíthat!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink