HÍREINK

Ámor vacsorája – így készüljön a Valentin-napra

Nyakunkon a szerelmesek ünnepe. Ilyenkor a legtöbb pár az ajándék mellett romantikus vacsorával teszi igazán hangulatossá ezt a különleges napot. Kínáljon olyan feledhetetlen Valentin-napi menüt fogyasztóinak, amellyel garantálható, hogy igazán szenvedélyesre sikerül az este.

Az afrodiziákumok estéje

Az afrodiziákum olyan étel, ital, illat vagy fűszer, ami az érzékekre kedvezően hat. Bizonyos ételek, amellett, hogy egészségesek, pozitívan befolyásolják az agyban zajló kémiai folyamatokat is.

Nézzük is, hogy milyen alapanyagokból érdemes a szerelmesek menüjét összeállítani!

Az afrodiziákum Aphrodité, a szerelem és a szépség istennőjének a nevéből ered. A görög mitológia szerint a tenger különféle gyümölcseinek, például a ráknak és a kagylónak erős vágyfokozó hatása van. A mítosz alapja tudományosan is bizonyított, hiszen a tengeri herkentyűknek valóban magas a cink-, jód- és foszfortartalma.

Többek között a spárga, a mandula, a bazsalikom és a csokoládé is természetes afrodiziákumoknak számítanak, amelyek erősítik a boldogsághormonok termelődését.

A fűszerek közül a petrezselymet nem szabad kihagyni a sorból, ugyanis ez jelentősen serkenti a vérkeringést. De a felhozatalból a szegfűszeg, a chili, a gyömbér és a rozmaring sem hiányozhat.

Az édességekbe pedig mindenképp csempésszünk bele egy kis fahéjat. Ez már az illatával is kellemes hangulatot teremt.

Receptötlet

A menü összeállításakor kombináljuk az afrodiziákumokat, hogy azok garantáltan kifejtsék pozitív hatásukat. Készítsen például egy könnyed gyömbéres-limeos rákot, jázminrizzsel.

Hozzávalók:

Elkészítés:

  1. A vajat olvasszuk fel egy serpenyőben, adjuk hozzá a lime levét, a gyömbért, majd borsozzuk.
  2. A fagyasztott rákot nem szükséges előre kiolvasztani, öntsük a léhez fagyosan, majd kis lángon forraljuk fel. Adjunk hozzá vizet, hogy a végén maradjon leve.
  3. A rizst bő, sós vízben főzzük meg, szűrjük le, majd keverjük a kész rákhoz.

A Valentin-napi menü összeállításában is számíthat a Húsház széles kínálatára!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink