HÍREINK

Amit nem tudott a palacsintáról

Az év minden szakában, de különösen nyáron rendkívül népszerű a palacsinta. Legyen szó ízes – túrós, kakaós, lekváros, mogyorókrém – vagy akár hússal töltött palacsintáról, mindenki megtalálja a kedvencét. A palacsinta nemcsak desszert lehet, hiszen önálló ételként is abszolút megállja a helyét. Összetevői eltérhetnek akár országonként, akár országon belül, és Ön saját ízlésének megfelelően is kedvére variálhatja ezeket.

 

Ez a rendkívül izgalmas étel szinte az egész világot meghódította már,

de nézzünk róla néha érdekes tényt, amit talán még Ön sem tudott róla!

 

Határon innen és túl

Míg nálunk búzaliszt, tej, tojás és víz hozzáadásával készül a palacsinta tésztája, addig orosz szomszédjainknál inkább hajdinalisztet használnak, de előszeretettel adnak mellé kukoricalisztet is, ezzel szemben Indiában hüvelyeseket tesznek a tésztához. De lehet sós vagy édes, ezeken belül az ízesítések és ízek sokféleképpen variálhatók.

Gondolta volna, hogy már a rómaiak is ismerték a palacsintát? Sőt, egyes feljegyzések szerint az egyik legnépszerűbb étel volt akkoriban, bár csak liszt, víz és só egyvelege alkotta a könnyű állagú tésztát, amit forró kövek felszínén sütöttek meg. Később a római légióval katonák “vitték magukkal” a palacsinta receptjét, így jutott el Franciaországba és Angliába is, majd lassan, de biztosan meghódította egész Európát, többek között hazánkat is.

 

A Húsház készresütött palacsinta tésztája hagyományos módon készült

és vendégei kedve, ízlése szerint töltheti meg sós vagy édes töltelékkel.

Így a tészta előkészítésével, kisütésével már nem kell Önnek bajlódnia,

csak a szuper finom töltelékkel kell felszolgálnia vendégeinek.

palacsinta

 

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink