HÍREINK

A tökéletes sült krumpli kalandja

Az mondják, hogy az ember egész életében a tökéletességre törekszik. De vajon létezik a tökéletesség? Ha nem is mindenhol, az biztos, hogy a tökéletes sült krumpli nemcsak legenda. Nézzük meg, honnan is érkezett hódító útjára ez a szuper étel, ami nyáron, a balatoni strandokon és az éttermekben is fantasztikusan népszerű.

A sült krumpli az, ami egyszerűen nem megy ki a divatból. Szinte minden étel remekül illik hozzá, bármilyen hús mellé kiváló köret, és különféle szószokkal – mustár, ketchup, majonéz – is isteni finom.

Francia rokonok, belga eredet, amerikai vándorlás

A száraz történelmi adatokat mellőzzük most, helyettük jöjjön csak néhány izgalmas tény a sült krumpli történelméből és történetéből. Például, hogy a 18. században kezdték először termeszteni a burgonyát, mégpedig a belgák. Persze innen már csak egy ugrás volt, hogy tovább terjedjen a franciákhoz is, majd ahogy minden, ez is elért hajóval Amerikába. Magát a sült krumplit is a belgák fedezték fel, ők jöttek rá arra, hogy felszeletelve, megsütve zsírban szuper finom. Sőt, annyira népszerű volt, hogy nagyon hosszú ideig önmagában létező étel volt, nem köretként fogyasztották. Ami mondjuk ma is megállja a helyét, hiszen mennyire finom és mennyire nagyon jól tud esni, mondjuk a Balaton parton, önmagában is egy adag finom sült krumpli.

És, ha nem akar a pucolással, tisztogatással bajlódni, rendeljen a Húsháztól fagyasztott, minőségi burgonyát és máris kezdheti a sütést!

Kapcsolódó termékünk:

burgonya

A Húsház weboldalán fantasztikus szószokat, húsokat  és fűszereket is talál a tökéletes sült krumpli mellé! Válogasson kedvére kínálatunkból!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink