HÍREINK

A tökéletes sült kacsacomb titka

Hogyan is készül a legendás, belül omlós, kívül ropogós kacsacomb? Legújabb cikkünkben profi szakácsok trükkjeire derül fény, ami lerántja a leplet a tökéletes kacsacomb titkáról.

Mesteri előkészítés

Nagyon egyszerűnek tűnik, de sokan kihagyják ezt a lépést. A kacsacombokat sütés előtt sózni kell, és legalább fél napig állni hagyni. Egy marék sóra fektesse rá a combokat, a bőrös oldalukkal lefelé, majd egy újabb marék sóval hintse meg a tetejét. Sütés előtt bő vízzel mossa le a maradék sót. A só szépen felpuhítja a hús rostjait, így lesz a sütés után elképesztően omlós.

Minden perc számít

Ha a már látványra is ínycsiklandozó, puha és szaftos végeredményt szeretné elérni, ahhoz, hogy a combok ne száradjanak ki, a lehető leglassabban kell sütnie, hogy minél több időt töltsön el a saját zsírjában.

Egy kis ráadás

Szeretne biztosra menni, hogy a combok ne száradjanak ki? Akkor nyugodtan segítségül hívhat egy kis extra bőrös hájat. Így a kacsahús nem kizárólag a saját zsírjában sül meg. A bőrös hájat darabolja fel, süsse ki külön, és ezzel a zsírral kezdje el sütni az előkészített kacsacombokat.

Mindig bőrével lefelé

A combokat mindig bőrével lefelé kell sütni, hiszen a hús az első pár órában csak párolódik, és ha így helyezzük a sütőbe, akkor a saját zsírja tökéletesen átjárja közben, így igazán omlós lesz.

A ropogós bőr titka

Az a cél, hogy a kacsa húsa omlós és puha maradjon, amihez alacsony hőfokon, hosszú ideig kell sütnünk, de azt is szeretnénk, hogy a bőre ropogós legyen, ami így nem fog megtörténni anélkül, hogy kiszáradna. Nos, a megoldás egyszerű! Miután úgy ítéli meg, hogy a hús belseje ideális, vegye ki a sütőből, és pirítsa készre a bőrét egy serpenyőben. Csakis ezzel a módszerrel érheti el a kívül-belül tökéletes hatást.

A tökéletes sült kacsacomb titkának birtokában, sok sikert kívánunk az elkészítéshez! Reméljük Ön is osztatlan sikert arat majd vele!

Szerezze be a minőségi alapanyagokat a Húsház kínálatából!>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink