HÍREINK

A tökéletes kocsonya titka

A kocsonya a karácsonyi ünnepi menü fontos része. Most eláruljuk, hogy mi a tökéletes kocsonya titka, hogy Ön is hatalmas sikereket arathasson vele.

Jól megválasztott alapanyagok

A jó kocsonyához elsősorban minőségi hozzávalókra van szükség, hiszen a kocsonya fő összetevői a hús és a zöldségek lesznek, és ha ezek nem friss, ízes hozzávalók, akkor az nagyon érződik a végeredményen. Mindenképpen kerüljön bele sertés köröm és bőr, hiszen ezek kollagéntartalma adja a kocsonyás állagot. Ezen kívül a tökéletes ízvilágért mi füstölt csülköt ajánlunk még belefőzni.

Válassza a Húsház kocsonya csomagot, amelyben minden szükséges hús megtalálható, kiváló minőségben!>>

Türelem

A kocsonyakészítés egy időigényes művelet. Minél alacsonyabb hőfokon, és tovább készül, annál tisztább lesz a végeredmény. Figyeljünk rá, hogy a leves éppen hogy gyöngyözzön, de ne forrjon fel. A kocsonya átlagos elkészítési ideje kb. 4-5 óra. Ha tökéletesíteni szeretné, és egy még tisztább kocsonyát felszolgálni, akkor az első habzáskor akár le is cserélheti rajta a vizet.

A megfelelő fűszerezés

Fontos, hogy az ízét, a főzés utolsó egy órájában állítsuk csak be, hiszen a 4-5 órás főzési idő alatt a leves redukálódik. A kocsonya fűszerezésének elengedhetetlen alkotóelemei a só, bors, és a fokhagyma. Az egyedi ízekért használhatunk egy kis őrölt gyömbért, és az elkészítés végén fűszerpaprikát.

Tálalás és díszítés

A mi tippünk, hogy tálak helyett tegye a kocsonyát megdermedni terrine formába, vagy hullámos szélű pástétomos tálakba, így sokkal ízlésesebben tudja majd tálalni, vékony szeletekre vágva, vagy egy tányérra borítva. A kocsonyát fürjtojással, sárgarépával, és citrommal díszíthetjük.

 

Látogasson el webshopunkba, ahol minden szükséges hozzávalót megtalál!>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink