HÍREINK

A tavasz ötven árnyalata

Pompázzon színekben az asztal – Változatos fogások idényzöldségekből

Tavasszal végre tobzódhatunk a friss zöldségekben és gyümölcsökben, amelyekből változatos és egészséges fogásokat lehet készíteni, legyen szó akár levesről, főételről és persze desszertről.

Amikor már épp eleged van a sütőtökből és valami frissre és harsogóra vágysz, akkor szerencsére egyszer csak berobban a tavasz, és elhozza szép sorban a friss zöldségeket és gyümölcsöket. Először medvehagymát és piros retket, aztán szépen sorban érkezik a többi alapanyag, amelyből készülhet gyors saláta, leves vagy főétel. Ezeket a zöldségeket nem is kell agyon fűszerezni, hogy minél jobban kiélvezhesd az ízüket.

  • Tavaszi zöldségleves

A leves egyáltalán nem csak téli étel, tavasszal is jól fog esni, főleg, ha szezonális zöldségekből készíted. Így nemcsak tartalmas, hanem egészséges is lesz, utána pedig már nem is biztos, hogy szükséged lesz második fogásra. A tavaszi zöldségleveshez tálalásnál tegyél egy kevés tejfölt, amelytől még selymesebbé válik. 

  • Zöldborsós reteksaláta

Ebben a salátában benne van az egész tavasz, nemcsak az ízében, hanem a színében is. Friss zöldborsó és roppanós uborka tökéletesen elég lesz a salátába, amelyet enyhén savanykás, ecetes-lime-os öntettel tudsz tálalni. De, ha kevésnek ítéled, bátran turbózd fel még több zöldséggel ízlés szerint. Érdemes valamilyen húsféléhez kínálni, de ha csak úgy magában ennéd, akkor sem fogsz csalódni.

  • Petrezselymes újkrumpli

Az újkrumpli az a köret, amely magában is megállja a helyét, de persze egy jó rántott húshoz is a legfinomabb. Nagyon egyszerűen, minimális zöldfűszerrel készítve is tökéletes, igazából a sütő végzi el a munkát, így sok dolgod sincs vele. Az újkrumplit szinte pucolni sem kell, ráadásul sokkal könnyebben is megpuhul, mint az öregburgonya. Ha szereted a hagyományos ételeket, akkor készítsd el petrezselymes változatban. 

  • Tepsis zöldségek

Rád van bízva, milyen zöldségeket teszel a tepsibe, persze tavasszal igazán könnyű dolgod van, hiszen nagyon sokfélét választhatsz. A tepsiben sült zöldségek elkészítése nagyon egyszerű, hiszen ahogy az újkrumpli esetében is, itt is a sütő a séf. Azonban arra kell figyelned, hogy magas hőfokon süsd őket, hogy a belsejük krémesre puhuljon, a szélük pedig ropogós legyen. Valamilyen husival tálalhatod köretként.

  • Tavaszi tészta

A tésztaételeket is tavasziassá tudod tenni, egész egyszerűen úgy, hogy a nehéz szószok helyett sokféle, olívaolajon ressre párolt zöldséggel tálalod. Nemcsak könnyedebb, de rostban gazdagabb is lesz így ez a fogás. A hagyományos tésztaételekkel ellentétben pedig tovább fog teltségérzetet is okozni. Ha azonban nem éreznéd teljesnek, akkor egy kis hússal feldobhatod.

  • Tavaszi rizottó

A rizottó készítése egyszerű, de oda kell rá figyelni, és nem szabad magára hagyni. A megfelelő ritmus a titka, az alaplevet fokozatosan kell hozzáönteni, meg kell várni, míg magába szívja az előző adagot. A jó minőségű alapanyagok elengedhetetlenek hozzá. Az alaprizottóhoz aztán keverhetsz szezonális tavaszi zöldségeket, vagy valamilyen hússal is feltúrbózhatod.

  • Spárgakrémleves

A spárgát többféle formában is érdemes elkészíteni. Kétféle spárga közül választhatsz: zöldet vagy fehéret vehetsz. A fehérből legtöbbször leves készül, a zöldet pedig köretként tálalhatod, vagy valamilyen tésztába sütheted. A spárgakrémleves tejszínnel dúsítva lesz tökéletes. A tésztához és a sima körethez pedig adja magát egy kis hús is.

Szerencsére nálunk jó helyen jársz, hiszen kínálatunk gazdag fagyasztott zöldségekben és gyümölcsökben is. 

De bármelyik ételt feldobhatod egy kis hússal, ha fehérjére lenne szükséged, hiszen szinte az összesbe tökéletesen beleillik. 

Sőt, nem kell aggódnod, hogy a várva várt élelmiszered nem lesz elég friss vagy készlethiány miatt nem elérhető. Tőlünk könnyedén megrendelheted az említetteket és még sok mást is. A sikerük pedig garantált lesz, és mindig eléred őket, ha éppen valamilyen zöldségre vágynál. Kiváló ízüknek köszönhetően pedig  az étkezés után vendégeid is biztosan megnyalják majd mind a tíz ujjukat.

Ha ezek után megkívántál valami finomat, akkor irány a kínálatunk és szerezd be az alapanyagokat hozzá most.

Használd ki a tavaszt és töltekezz fel minél több egészséges és friss hozzávalóból készült fogással, hogy a vitaminraktáraidat is pótolni tudd!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink