
A tavasz legjobb köretei
A napsütéses tavasz beköszöntével nemcsak a természet válik zöldebbé, színesebbé, hanem a tányérunk is. A friss, roppanós zöldségek számtalan izgalmas lehetőséget rejtenek magukban.
A felejthetetlen ízélmény megteremtése érdekében bevállalósnak kell lenni, nem szabad elzárkózni az újdonságok elől. Mi most összegyűjtöttünk két olyan köretet, amelyekkel egyszerűen lehetetlen mellélőni.
Sült sárgarépa
Hozzávalók:
Elkészítés:
A sárgarépát lereszeljük, majd a hagymakockákkal együtt egy főzőedénybe szórjuk. Az alaplevet ráöntjük és félkészre pároljuk.
Kiemeljük a zöldségeket a főzőedényből, majd félretesszük.
A főzőlébe beleszórjuk a lisztet és habverővel csomómentesre keverjük. Beleütjük a tojást és tovább kavarjuk. Sóval és borssal ízesítjük.
Egy kerámia vagy jénai tálat kikenünk olívaolajjal, majd a hagymás-sárgarépás keveréket beletesszük, elegyengetjük és a felturbózott alaplevet rácsurgatjuk.
Megközelítőleg 45 perc alatt megsütjük. Még melegen tálaljuk.
Roppanós zöldspárga
Hozzávalók:
- 1 csomag zöldspárga
- 2 l víz
- 1 kk. só
- 1 tk. cukor
- majonéz
Elkészítés:
Egy nagyobb fazékban felteszünk annyi vizet forrni, amennyi ellepi a spárgát – megközelítőleg 2 litert. A vízbe tesszük bele a sót és a cukrot.
Közben előkészítjük a spárgát. A végekből levágunk néhány millimétert, majd a végétől számítva kb. 3 cm hosszan a héját meghámozzuk.
A spárgát bedobjuk a forrásban lévő vízbe, majd főzzük 3 percig. Ameddig fő, egy nagyobb tálban előkészítünk hideg vizet, és a megfőtt spárgát belerakjuk. Ez a lépés elengedhetetlen, ha valóban roppanós spárgát szeretnénk kapni.
Ha lehűlt, a vizet leitatjuk róla, majd a tányérra helyezzük és meglocsoljuk majonézzel.
A tavaszi köretekkel való kísérletezésben is számíthat a Húsház termékeire!