HÍREINK

A sertés felhasználása: melyik húsból mit főzzünk?

A sertés húsa évszázadok óta meghatározó szereplője a gasztronómiának, nem véletlenül. A különféle részei szinte végtelen lehetőséget kínálnak a konyhában, lehetővé téve, hogy változatos, ízletes és kreatív ételeket készítsünk. A sertés mindegyik része más és más fogások elkészítéséhez ideális. De vajon miből mit érdemes készíteni?

Fedezzük fel a népszerű húsfajta gazdag világát, és tudjuk meg, melyik húsból mit főzzünk a legízletesebb élményekért! Vegyük sorra a sertés legfontosabb részeit!

Tarja

 A tarja a sertés nyakrészéből származik, ami az állat egyik zsírosabb területe. A sertés ezen része puha, szaftos és ízletes, amelyet kreatívan lehet felhasználni különféle ételekhez. Süthetjük, grillezhetjük, ránthatjuk és persze pácolhatjuk is.

Lapocka

Ha gulyást, pörköltet vagy tokányt készítenénk, mindenképp ezt a húst használjuk fel. A darált húshoz is ez a legjobb alapanyag, de akár levesekhez is bátran igénybe vehetjük.

Karaj

A gerinc mellett található a karaj, mely a sertés legkevésbé zsíros része. Süthetjük egészben, szeletekre vágva, de aprópecsenyének is kitűnő választás lehet. Nem vitás, hogy a legfinomabb rántott hús is ebből a húsból készül.

Szűzpecsenye

A szűzpecsenye a sertés legnemesebb, legdrágább része. Ezt a színhúst süthetjük szeletekben, de tölthetjük, ránthatjuk és persze aprópecsenyek is ideális választás lehet. Elkészítése során mindenképp figyeljünk a sütési időre, ugyanis nagyon könnyű túlsütni.

Csülök

A csülök kerülhet kocsonyába, füstölhetjük, főzhetjük, de rakhatjuk akár pörköltbe vagy vagdaltba is. De amit semmiképp sem lehet elképzelni csülök nélkül, az a bableves.

Oldalas

A hússal fedett sertésbordát leginkább sülve szokták kínálni, de párolva, főzve vagy akár töltve is elkészíthető. Rendkívül ízletes fogások készíthetők belőle.

Farok

A malacfarok leginkább a karácsonyi időszakban népszerű, hiszen elsősorban kocsonyába kerül. Az igazi ínyencek számára azonban készíthető malacfarok pörkölt is.

Köröm

A sertésköröm szintén az egyik legfontosabb hozzávalója a kocsonyának, de főzhető belőle akár körömpörkölt is.

Legyen szó a sertés bármely részéről is, a Húsház kínálatában garantáltan megtalálja azt! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink