HÍREINK

A nagy sajtismertető, hogy tudja, mi kerüljön az ételbe

Sajt, ez is sajt, és persze az is! De milyen? Rengeteg típusú sajt található a piacon, amelyek között keménységükben, zamatukban, felhasználhatóságukban is jelentős különbségek lehetnek. Épp ezért jó ismerni a sajtokat, hogy minden ételbe a megfelelő típus kerüljön.

Trappista

Félkemény, savanykás, enyhén sós sajtfajta. Hideg és meleg ételekhez is tökéletes választás. Akár rántott sajt is bátran készíthető belőle.

 Camembert

Lágy, penésszel borított sajt, melynek íze leginkább az érettségétől függ. Szendvicsekbe rendkívül jól passzol, de rántva is mennyei finom.

Cheddar

Kemény, kifejezetten zsíros, enyhén savanykás ízvilággal bíró sajttípus. Meleg ételekben és szendvicsekben egyaránt megállja a helyét. Különösen hasznos a fondue-be.

Mozzarella

Lágy, eredetileg bivalytejből készült édeskés, zsíros sajt. Pizzákhoz, zöldségekhez és jellemzően olvasztásra használják.

Feta

 

Lágy, kecsketejből készülő sós, savanykás sajt. Salátákhoz a legjobb választás. Görög eredetű, így a görög saláta kihagyhatatlan alkotóeleme.

Edami

 

Félkemény, enyhén sós, savanykás sajt. Különösen szendvicsekhez ajánlott, de tésztákba és kirántásra is tökéletesen alkalmas.

Parmezán

Kemény, inkább csak reszelésre alkalmas, aromás sajt. Levesekbe, tésztákba, salátákba kiváló.

A Húsház kínálatában minőségi sajtválasztékot talál! →

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink