HÍREINK

A márciusi hónap terméke: a medvehagyma

A tavasz első hírnöke a medvehagyma, a magyar gasztronómiába csupán néhány éve berobbant zamatos fűszernövény. Az ételeknek intenzív ízvilágot biztosító növényt sokan nem tudják, miként építhetnék be a menübe, pedig a medvék kedvence egy rendkívül jól felhasználható alapanyag. Cikkünkből ötletet meríthet, hogyan veheti hasznát a konyhában!

Mi fán terem a medvehagyma?

A medvehagyma erdőkben, ligetes területeken nő. Nevét arról kapta, hogy a barna medvék előszeretettel fogyasztják termését.

Íze, illetve illata a fokhagymára emlékeztető. A növény fogyasztása kimondottan egészséges, ugyanis méregtelenít, csökkenti a vérnyomást, fertőtleníti a gyomrot és serkenti a bélműködést.

Hogyan bánjunk vele a konyhában?

Egy rendkívül változatosan használható növényről van szó. Salátákhoz, levesekhez, húsokhoz, főzelékekhez, valamint töltelékként kelt tésztákhoz kiválóan passzol. De akár pesto is készíthető belőle. Arra azonban mindenképp figyelni érdemes, hogy nagy mennyiségben kissé csípős, így például a főzelékek esetében spenóttal vagy sóskával javasolt dúsítani.

Recept: sárgarépás medvehagyma-krémleves

 Hozzávalók (4 személyre): 

 Elkészítése:

 Egy edényben hevítsük fel az olajat, majd adjuk hozzá az apró kockákra vágott vöröshagymát. Néhány perc után mehet hozzá a vékony csíkokra vágott medvehagyma. Keverjük alaposan össze és pároljuk, míg a medvehagyma kissé összeesik. Adjuk hozzá a kisebb kockákra vágott sárgarépát, a krumplit, majd öntsük fel a zöldségleves alappal. Ízlés szerint fűszerezzük.

Főzzük, míg meg nem puhulnak a zöldségek, majd vegyük le a tűzről és botmixerrel pépesítsük a levest. A tejfölt hőkiegyenlítéssel tegyük az ételbe, hogy semmiképp ne csapódjon ki. Keverjük simára a tejfölt egy kisebb edényben, adjunk hozzá a forró levesből egy keveset és ezzel is keverjük simára. Ezt ismételjük meg még egyszer, majd öntsük a leveshez. Pirított zsemlekockával kínáljuk.

 Nézzen szét a Húsház széles kínálatában, és szerezze be a legjobb minőségű termékeket, a legkedvezőbb áron!>>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink