HÍREINK

A júliusi hónap terméke: szilva

Hazánk legelterjedtebb gyümölcse a szilva, ami lehet sárga, zöld, piros, bordó, kék vagy lila, garantáltan a konyha egyik ínyencsége lesz. A csonthéjas gyümölcs frissen vagy aszalva, nyersen édességként vagy megfőzve húsok mellé tálalva egyaránt finom csemege. Mi mindent érdemes még tudni róla? Csak olvasson tovább, és ismerje meg jobban!

Mi fán terem a szilva?

 A szilvafajták nemcsak színüket tekintve különböznek, hiszen formájuk, ízük, érési idejük, jellegük terén is eltérnek egymástól. Hogy éppen melyiket vásároljuk, azt a felhasználási módjuk szerint érdemes eldönteni. Például a nagy, gömbölyű, zöldes szilvák leginkább nyers fogyasztásra, míg a kisebb, aromás fajták főként sütemények készítéséhez javasoltak.

A szilva nemcsak finom, de rendkívül egészséges is. Alacsony a cukor- és magas a víztartalma. Vitaminokban is kimondottan gazdag, hiszen A-, B- és C-vitamin tartalma is említésre méltó.

Hogyan bánjunk vele a konyhában?

A szilva felhasználási lehetőségei szinte végtelenek. Kissé megfőzve finom kompót készíthető belőle, de kerülhet süteménybe, rétesbe vagy pitébe is, a forró nyári napokon pedig ínycsiklandó krémleves alapanyagául is szolgálhat.

A szilva sós ételek, sült húsok mellé tálalva vagy velük együtt sütve is kimondottan ízletes.

Recept: mennyei szilvakrémleves

 Júliusban, a legnagyobb kánikula idején nem lehet aktuálisabb recept a szilvakrémlevesnél. Nézzünk is egy elronthatatlan receptet!

 Hozzávalók (4 személyre): 

 Elkészítése:

Tegyük egy edénybe a gyümölcsöket a vízzel, a cukorral és a fahéjjal, majd forraljuk fel.

A tejszínt, a vaníliapudingot és a vaníliás cukrot keverjük össze, majd forráskor adjuk a leveshez. Addig kevergessük, míg a pudingnak köszönhetően elkezd sűrűsödni.

Miután elkészült, hűtsük le, tálaláskor pedig néhány felezett szilvával, esetleg tejszínhabbal díszítsük.

Nézzen szét a Húsház széles kínálatában, és szerezze be a legjobb minőségű termékeket, a legkedvezőbb áron! >>>

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink