HÍREINK

A 10 legfinomabb húsvéti recept, amelyek nem hiányozhatnak az ünnepi asztalról

A főtt sonka, ecetes torma és a majonézes saláta biztos, hogy helyet kapnak a húsvéti asztalon. Mutatjuk a kedvenc receptjeinket, melyekből összeállíthatod az ünnepi menüt.

A 40 napos böjt után jólesik majd odaülni a szépen megterített húsvéti asztalhoz. Ilyenkor főleg a hagyományos finomságok kerülnek terítékre, épp ezért a főtt sonka és tojás mellé biztos, hogy kerül sárgatúró és fonott kalács is.

Persze nem muszáj a hagyományos menüt követned, olyan különlegességeket is kipróbálhatsz, mint a skót tojás, mazsolás zsemle vagy a húsvéti citromkrémes linzer. Ha még nem tudod, mi legyen az idei ünnepi menü, akkor nézz szét az oldalon, bőven találsz inspirációt. Most összeszedtük a mi kedvenc húsvéti receptjeinket, sőt, a maradék felhasználásra is mutatunk szuper ötleteket.

  • Főtt sonka

A főtt sonka a húsvéti asztal sztárja, melyet nagyon egyszerű elkészíteni, mégis pont olyan könnyen el is lehet rontani. A titok a vásárlásnál kezdődik. Lehetőleg jó minőségű parasztsonkát válassz, amin van némi zsír is. A sonkát előző este áztasd be, majd főzés után a főzőlében hagyd kihűlni. Így lesz szaftos, ízes, szépen szeletelhető a sonka.

  • Ecetes torma

A sonka mellé jár az ecetes torma, mely akkor a legfinomabb, ha te készíted el. A házi ecetes csemege sokkal erőteljesebb zamatú, ráadásul pontosan tudod, hogy mi kerül bele. Ha nem szeretnéd reszelni, akkor aprítógépben is elkészítheted, úgy sokkal krémesebb a textúrája, és a szemedet sem fogja csípni.

  • Céklás töltött tojás

A töltött tojás kötelező résztvevője a húsvéti asztalnak. A finomságot ezerféle változatban kipróbálhatod. A tavaszi ünnepi asztalra érdemes különlegesebbet, mutatósabbat tenni, ilyen ez a céklával színezett. Persze a töltelék is lényeges, ebben a változatban kacsazsír teszi ínycsiklandóbbá.

  • Répasaláta

A répa sokkal több, mint leveszöldség, rengeteg izgalmas finomság készülhet belőle, lehet az sütemény vagy valamilyen izgalmas saláta. A répasaláta pillanatok alatt elkészül, ott a helye a húsvéti asztalon, remekül illik főtt sonka vagy rántott hús mellé. A salátát a dresszing teszi izgalmassá, melyben a répa édes ízét a dijoni mustár ellensúlyozza.

  • Répatorta kuglóf

És ha már répa, akkor az elmaradhatatlan répás desszert sem hiányozhat a válogatásból. A répatorta kedvelt zamata kuglófformában születik újjá. A puha tésztára krémsajtos máz is kerül, ettől lesz igazán ellenállhatatlan a desszert.

  • Fanta szelet torta

A Fanta szelet igazi retró kedvenc, mely az ünnep alkalmából tortaformában is készülhet, így még mutatósabban kínálhatod. A sütemény elkészítése nem nehéz, bár annak tűnhet a különleges narancsos tető miatt. A tető megalkotásánál arra figyelj, hogy hűtsd langyosra, de vigyázz arra, hogy ne hűljön ki teljesen, mert akkor már nem tudod a sütemény tetején szépen elkenni.

  • Olivier-saláta

Az Olivier-saláta nagyon hasonlít a franciasalátához. A különbség annyi, hogy az Olivier-salátában sonkának is jut hely, sőt még főtt tojás is kerülhet bele, ezt ízlés szerint alakíthatod. Bátran adhatsz hozzá tavaszi zöldségeket, mondjuk, vékonyan karikázott retket, vagy kapribogyóval is különlegesebbé teheted.

  • Húsvéti vajas keksz

A húsvéti vajas keksz linzer tésztából készül. Finom omlós, a vanília zamata érződik a tésztán, amitől pedig igazán különleges, az a formája. Az ünnep kedvéért bájos figurákkal szúrd ki a tésztát, és díszítsd fel. A süti cicomázásába a gyerekek is bevonhatók. A szuper kis kekszet akár dekorációként is használhatod.

  • Sonkás bukta

A bukta nem csak édesen finom, sósan is ki lehet próbálni. Ha már túl vagy az ünnepi terülj-terülj asztalkámon, és maradt sonka, akkor használd bátran buktatölteléknek. A sonka mellé főtt tojás és sajt is kerülhet, de ha különlegesebben szeretnéd elkészíteni, akkor bazsalikomot és aszalt paradicsomot is használhatsz.

  • Sonkás-tojásos pite

Az olasz húsvéti pite csodaszép, laktató és nagyon finom. A finomságot húsvétra is bátran elkészítheted, de maradékmentés céljából is összedobhatod. Tölteléknek maradék sonkát és főtt tojást is használhatsz. Hogy igazán finom legyen, a sajtról se feledkezz meg.

Most, hogy a legfinomabb húsvéti fogásokat már ismered, ebből a sokaságból biztosan megtalálod a család ízlésének megfelelőt. A menü adott, Neked pedig nincs más dolgod mint beszerezni a szükséges alapanyagokat és munkához látni. Kínálatunkban minden élelmiszert megtalálsz, ami egy fenséges húsvéti lakoma elkészítéséhez kellhet. Nézz szét webshopunkban és falatozásra fel!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink