HÍREINK

5 tipp, hogy az olajban sült ételek kifogástalanok legyenek

A panírozott, olajban sült húsok, zöldségek népszerűsége töretlen. A sütés nem bonyolult művelet, mégis előfordul, hogy a ropogós bunda helyett, zsírban tocsogó ételek kerülnek az asztalra. Összeszedtünk öt jó tanácsot, hogy mindig tökéletes rántott fogások kerüljenek ki a keze közül!

  1. Válassza ki a megfelelő edényt

Olyan edényt használjon, amelynek vastag a fala, így jobban tartja a hőt. Fontos ugyanis, hogy az olaj hőmérséklete egyenletes maradjon.

  1. Megfelelő olajat használjon

Egyre népszerűbb az olívaolaj, azonban ez a zsiradék nem alkalmas a rántott ételek sütéséhez. Helyette inkább válassza a napraforgóolajat, amelynek semleges az íze és magas az égési pontja.

  1. Figyeljen a hőmérsékletre

Az olaj megfelelő hőmérséklete 180-190 Celsius-fok. Ha ettől forróbb az olaj megég az étel, miközben a belseje nyers marad. Ha pedig nem elég meleg, az étel magába szívja az olajat, így rendkívül zsírossá, tocsogóssá válik.

  1. Ne zsúfolja túl az edényt

Az edény mérete is sokat számít a végeredmény szempontjából. Ha túl sok ételt süt egy edényben, nyers vagy zsíros sültet tehet az asztalra.

  1. Használjon fogót

A sütés közben sokan villát használnak. Ez nem a legjobb döntés, mert fordítás közben átlyukasztják az ételt, ami ezáltal elveszíti a nedvességét és kiszárad. A villa helyett használjon inkább fogót.

Panírozott finomságok, amelyek sosem okoznak csalódást

A legfinomabb rántott húsok között említhetjük meg a csípős csirke falatkákat, a csípős csirkeszárnyat, a sertéskarajt és a csirkemellet. De a rántott csirkemáj, a sajt és a panírozott hagymakarikák is nagy slágernek számítanak.

A legfinomabb rántott ételeket is megtalálja a Húsház kínálatában!

 

 

 

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink