HÍREINK

Új év, új étkezési szokások

Az év elején sokan átértékelik az életüket, és megfogadják azt, hogy a jövőben mindent megtesznek annak érdekében, hogy egészségesebben éljenek, táplálkozzanak. Ezt a törekvést támogassa Ön is, kínálja a legideálisabb húsokat vásárlói számára. De nézzük is, hogy melyek nevezhetők a legegészségesebb húsoknak.

Lazac

Rengeteg érv szól a lazac fogyasztása mellett. Rendkívül finom és egészséges, a fogyni vágyók egyik nagy kedvence. Magas fehérjetartalma miatt sok energiát biztosít, valamint számottevő omega-3 zsírsavat tartalmaz, amely táplálja az egészséges, szép bőrt.

A lazac gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Kiválóan passzol a különféle salátákhoz.

Kagyló

Az összes tengeri herkentyű, így a kagyló is sok fehérjét és telítetlen zsírsavat tartalmaz. Gazdag ásványi anyagokban, cinkben, káliumban, vasban és kalciumban is. Ezek együttesen erősebbé teszik az immunrendszert, illetve biztosítják a pajzsmirigy megfelelő működését.

A kagylóból mennyei levesek készíthetők, de sütve is megállja a helyét.

Garnélarák

A rákfélék pozitívan járulnak hozzá a szervezet értékes állati fehérjékkel való ellátásához. Sok omega-3 zsírsavat tartalmaz, amelyből nemcsak a bőr, hanem a szív- és az érrendszer is profitál.

A garnélát csak rövid ideig szabad hevíteni, ugyanis különben megkeményedik a húsa. Jóval finomabb eredményt kapunk, ha héjastul készítjük és csak a fogyasztása előtt pucoljuk meg.

Marha

Sokan hiszik azt, hogy a vörös hús nem egészséges. Ez azonban egyáltalán nem így van. A marhahús az összes fontos tápanyagot tartalmazza, ráadásul a többi fehérjeforráshoz képest jóval koncentráltabb formában. A gabonák és magvak után a marha tartalmazza a legtöbb vasat.

A jó pörkölthöz a legjobb választás a marhalábszár, a leves a velős csonttal az igazi, a sültnél pedig a combból lehet a legtöbbet kihozni.

Bárány

A bárány igen értékes élelmiszer, hiszen tele van létfontosságú vitaminokkal és ásványi anyagokkal.

A bárány a változatos étrend része lehet. Készíthetünk belőle tárkonyos ragulevest, sült húst és pörköltet is. Rendkívül jól illik hozzá a medvehagyma és a kakukkfű is, de ízesíthetjük fokhagymával és rozmaringgal is.

Keresse a legegészségesebb húsfajtákat a Húsház széles kínálatában!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink