Tavaszi epres fogások
A tavasz beköszöntével itt az ideje, hogy a megújulás jegyében a kínálatot is kicsit feldobja, megújítsa az évszaknak megfelelő ételekkel. A hosszú tél után érdemes olyan fogásokat is felvenni a menübe, melyekkel a vendégek pótolhatják a hideg idő alatt felhasznált vitaminokat, frissítő és könnyű desszerteket, mint az alábbiakban összegyűjtött epres fogások.
Epres frissítő
Ahogy kezd felmelegedni az idő, a vendégek keresik a frissítő italokat. Eperből készítve kínálhat házi szörpöt, és különböző turmixokat is, mindkettő remek választás a felfrissüléshez.
Epres tiramisu
Az epres tiramisu ugyanúgy készül, mint a klasszikus verzió, egy kis epres csavarral. Készítsen fagyasztott eperből ragut, cukor hozzáadásával, és a tiramisuhoz használt piskótát locsolja meg ezzel a raguval.
Epres torta
Szinte bármilyen tortaszeletet, süteményt fel lehet dobni egy kis eperlekvárral. Használja gyümölcsös rétegként, vagy a szelet mellé öntetként. Tökéletesen illik a sajt- és a csokoládétortához.
Epres pohárdesszert
A pohárdesszertek lehetőséget kínálnak, hogy használja a kreativitását. Egy gyümölcsös pohárdesszert számos módon elkészíthető, használhat hozzá eperlekvárt, eperragut, vagy az egész gyümölcsöt is.
Ne feledje, hogy a legfontosabb a jó alapanyag! Ha azt szeretné, hogy az elkészült desszertekért a vendégei visszajárjanak, akkor válasszon olyan epret, amely édes, és magas az íz intenzitása.
A minőségi epret és eperlekvárt szerezze be a Húsház kínálatából!