Rémisztően finom falatok halloweenre
Közeleg a halloween, amikor a sötét és misztikus hangulatot rémisztően finom fogások kísérik. Hiszen mi sem adhatna izgalmasabb hangulatot egy halloweeni estének, mint egy különleges étel, amely megidézi az ünnep hangulatát.
Az angolszász ünnep egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, így a vendéglátó egységeknek is érdemes készülni erre a rémséges éjszakára. Cikkünkben két nem mindennapi receptet mutatunk be, amelyek garantáltan elvarázsolják a vendégeket.
Fedezzük fel együtt a vérfagyasztóan finom falatok világát!
Virslimúmiák
Hozzávalók:
- 2 csomag leveles tészta
- 280 g friss frankfurti virsli
- 2 tk mustár
Elkészítés (8 adag):
A leveles tésztát nagyjából 10 perccel az elkészítése előtt vegyük ki a hűtőből. Ezután tekerjük ki, majd lisztbe mártott késsel kb. 1,5 cm széles csíkokra vágjuk.
A tésztacsíkokkal tekerjük be a virsliket, méghozzá úgy, hogy az egyik végén a „múmia” arca szabadon maradjon. A tésztacsík végét jól nyomjuk hozzá a többi tésztához, hogy alaposan odaragadjon.
A kész, sületlen múmiákat „arccal” felfelé fektessük egy sütőpapírral bélelt tepsibe. Hogy az ábrázatuk tökéletes legyen, szemet is rajzoljunk nekik. A legegyszerűbb, ha ehhez mustárt használunk, de egyéb kreatív ötleteket is be lehet vetni.
180 fokra előmelegített sütőben nagyjából húsz perc alatt a múmiákat aranybarnára sütjük.
Boszorkányujjak
Hozzávalók:
- 25 dkg finomliszt
- 15 dkg vaj
- 20 dkg mandula
- 10 dkg cukor
- 2 db tojás
- csokoládé
Elkészítés (8 adag):
A lisztet, a vajat, a mandulát, a cukrot és a tojásokat gyúrjuk össze.
A tésztából ujjnyi vastag, kb. 10 centis rudakat, azaz ujjakat sodorjunk.
A rudakat formázzuk, alakítsuk, hogy minél élethűbbek legyenek. Késsel barázdákat húzzunk rájuk. Az ujjak végére csokit, majd egész mandulaszeleteket helyezzünk.
Az ujjakat 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk, majd kb. 10 perc múlva ki is vehetjük őket.
A Húsház széles kínálatára a halloweeni készülődésben is számíthat! >>>