Rajtol a balatoni büfé szezon!
Itt a május, lassan, de biztosan megérkezik az igazi jó idő, a valódi strandoló idő. És ha strandidő, akkor bizony Balcsi. És ha Balaton, akkor mindenkinek azonnal eszébe jutnak a hagyományos, szinte már hungarikumnak számító balatoni büfék.
Egyes mítoszok szerint a legelső balatoni büfé már akkor megnyitott,
mikor 1846 szeptemberében az első gőzhajó szelte a tó hullámait.
Hogy ez igaz, vagy csupán legenda, nem is számít, mert a lényeg az,
hogy a balcsis nyaralás nem nyaralás sajtos-tejfölös lángos, ropogós hekk,
mustáros kolbász, vagy ízes palacsinta nélkül.
Vagyis nem Balaton a Balaton, balatoni büfések nélkül.
De egy valamire való balatoni büfé kínálata manapság nem merül ám ki ennyiben, hiszen egy jó kézműves hamburger, egy kellemesen fűszeres gyros talán a legkeresettebb büfés ételek közé sorolható. A kínálat és a választék hihetetlen izgalmas, akár büfénként eltérő ízvilággal. különleges ételekkel és gasztro élménnyel találkozhatnak a nyaralók.
A büfések, és éttermek már májusban hatalmas erőkkel készülnek a szezonnyitásra.
Ön elkezdte már a készülődést?
De egyáltalán, mitől büfés étel egy büfés étel?
Az ilyen típusú ételek gyorsan elkészülnek, a strandolók a kezükben is magukkal tudják vinni, és akár septében is el lehet fogyasztani, vagy éppen be is csomagolják a kedves vásárlónak.
A lángos, a kolbász és a hekk,
vagy a gyros mellé
ide sorolhatjuk még a hamburgert és hot dogot,
vagy a debrecenit, mustárral és csalamádéval megspékelve.
Rajtoljon Ön is a Húsházzal!
Legyen szó akár egy finom hekkről, gyrosról, vagy hamburgerről a Húsháznál a friss hústól kezdve az izgalmas fűszereken át a pitáig és a zsömléig mindent megtalál. Sőt, a különféle szószokat, mint a mustár, ketchup, vagy savanyúságokat is előre meg tudja nálunk rendelni.
Szerezze be nálunk a hozzávalókat,
és már rajtolhat is az idei büfé szezonban!
Nemzetközi hangulatban a büfé
Igazából a büféhez hasonlatos a mai, modern elnevezésű street food is, ami kicsit olyan, mint valami nemzetközi mozgalom.
Azért is nemzetközi, mert nemcsak szinte minden országban
örvend hatalmas népszerűségnek,
hanem azért is, mert az ilyen street foodokban
– főleg fesztiválokon és nagyobb eseményeken –
számos nemzet hagyományos, ilyen jellegű ételét megkóstolhatjuk.
Persze, csak azokat, amelyek úgymond beleférnek ebbe a fogalomba, ebbe a kivitelezésbe. Például ilyen a belgáknál a sült krumpli, a németeknek a kolbász, és az olaszoknak természetesen a pizza, a pizza szeletek.