Novemberi menüajánló
A nyirkos, sötét novemberi időben a melengető levesek, a kiadós főfogások és az otthonos ízeket felidéző mennyei desszertek hódítanak. De hogyan lehet mindezeket összeállítani egy ínycsiklandó menüvé? Csak olvasson tovább, és megtudja!
Fokhagymakrémleves
A hűvös, esős, sötét napokon nincs is jobb egy tányér forró krémlevesnél. Sokféle zöldségből, gyümölcsből készíthető, de a fokhagymakrémlevesnek nincs párja! A könnyed, mégis intenzív ízvilággal bíró kanalaznivaló tökéletes étvágygerjesztő, tehát előételnek kiváló.
A Knorr fokhagymakrémleves percek alatt elkészíthető, majd levesgyönggyel vagy egy kis reszelt sajttal díszíthető, turbózható fel.
Csevapcsicsa steak burgonyával
Ha az étvágyat már meghozta a fokhagymakrémleves, főfogásként jöhet valami igazán kiadós, például a nyáridéző balkáni darált húsos, fűszeres kolbászka, a csevapcsicsa. A grill különleges ízt ad neki, de serpenyőben vagy sütőben is bátran készíthető.
Mit lehet tudni a különleges csevapcsicsáról?
Horvátországban, Boszniában, Szerbiában nemzeti étel, de Romániában is népszerű fogás, ám itt micsnek nevezik. Három fő alapanyagból tevődik össze: hús, só, bors. Ideális esetben zsírosabb marha, disznó, esetleg birka keverékéből áll. Minden nemzet másként ízesíti, de mindegyik konyha erőteljesen fűszerezi.
A darált húsos finomság steak burgonyával és kovászos uborkával kínálva igazi fenséges fogássá válhat.
Almás-fahéjas gombóc
És persze az édesszájúak kedvence, a desszert sem maradhat ki a sorból. A könnyed fokhagymakrémleves és a kiadós csevapcsicsa után kitűnő választás lehet az almás-fahéjas gombóc. Ha valaki egyszer megkóstolja, garantáltan egyből a kedvencei közé kerül ez a nyalánkság.
Bátran megszórható cukorral, sőt karamell- vagy vaníliaöntettel is tovább fokozható az élvezet.
Legyen szó bármilyen étel-összeállításról is, a Húsház széles kínálatára mindig számíthat!