Készítse el a nyár legjobb hamburgerét!
A nyár egyik legnagyobb slágere a hamburger. Strandolás közben nincs is jobb egy hatalmas burgernél, de egy kiadós buliból hazafelé is jól jöhet az amerikai elemózsia, amit gyorsan elmajszolhatunk az utcán.
A legjobb hamburgerek nem csak a gyorséttermekben találhatók meg, hanem otthon is elkészíthetők. De hogy mi kell egy igazán jó hamburgerhez? Cikkünkből most azt is megtudhatja.
A tökéletes zsemle
Az étel alapját a hamburger zsemle adja, szóval a választásnál oda kell figyelni. Egy száraz, ízetlen buci mindent elronthat. A legjobb zsemle nagy, ízletes és semmiképp nem szikkadt. Amennyiben célunk, hogy valami különlegeset készítsünk, érdemes a fekete hamburger zsemle mellett döntenünk, ami a fehér magokkal igencsak egyedi hatást kelt.
Az elsőrangú húspogácsa
A húspogácsákat elkészíthetjük grillen, így egy vékony ropogós kéreg keletkezik rajtuk, illetve akár serpenyőben is, amely sütési móddal egy szaftosabb húst kapunk. A legfinomabb talán az eredeti, marhából készült húspogácsa, de sok helyen találkozhatunk már csirkéből, pulykából, bárányból, sertésből készült pogácsákkal is.
A sajt, ami olvad
A hamburgerbe szinte mindenféle sajt passzol, a lényeg, hogy olvadjon. Ennek értelmében a parmezán egyáltalán nem javasolt, ugyanis az a hő hatására sem képes az olvadásra. Ha nem értünk a sajtokhoz, és biztosra szeretnénk menni, ajánlott a kifejezetten hamburgerbe gyártott sajtok közül választani.
Zöldségek savanyúan is
A gazdag zöldségfelhozatal sokat dob egy hamburgeren, így érdemes bátran adagolni ezeket az egészséges hozzávalókat. A friss zöldségeken kívül savanyítottakat is használhatunk, például a savanyú csemege uborka egy plusz ízt ad az ételnek, amitől sokkal finomabbá válhat.
Ami nem maradhat ki: a hasábburgonya
Az amerikai gyorséttermek trendjei annyira elterjedtek, hogy már nincs igazi hamburger hasábburgonya nélkül. Egy jó adag sült krumplit elvárt kínálni a hamburger mellé.
A legjobb hamburger hozzávalókat szerezze be a Húsház webáruházából!