HÍREINK

Hűsítő, frissítő nyalánkságok a forró napokra – Avagy így készíts házilag jégkrémet

Ha a hőségben másra sem vágysz csak jéghideg enni- és innivalókra, akkor ezt Neked is ki kell próbálnod!

Házi jégkrémet készíteni nem nagy ördöngösség, csak a kedvenc gyümölcseid, egy jégkrém forma, és egy nagy adag türelem kell hozzá. A fagyival ellentétben nem kell óránként átkeverni, hiszen itt nem a lágy, krémes állag a cél. Hanem éppenhogy meg kell állnia a pálcikán, akkor jó, ha szilárd, szinte harapható.

Az otthon is elkészíthető, egyszerűbb jégkrémek mindig is slágernek számítottak. Itt persze, most nem a főzött fagyira gondolunk, ami időigényesebb, hanem a néhány összetevőből kikevert, pálcás változatokra.

Annyira egyszerű jégkrémet készíteni, mégis mindig inkább a boltok polcain kaphatóak után nyúlunk, amelyek sokkal kevesebb gyümölcstartalommal és jóval több cukorral bírnak, mint amilyet mi elkészíthetnénk otthon. Persze a kifogás mindig az, hogy ezekhez jóval gyorsabban hozzá tudunk jutni, azonban ez nem igaz. Valójában 1 – sőt több – jégkrémet körülbelül 5 perc összeállítani. Igaz, utána a fagyasztóban pihennie kell pár órát, de a célegyenesben ez már nem igényel semmilyen plusz munkát.

Most elhoztunk néhány változatot, hátha Te is kedvet kapsz egy kis otthoni, isteni, házi jégkrémhez. (Minden recept 6 adaghoz szól.)

Sárgabarack álom

Hozzávalók:

  • 5 dkg cukor
  • fél dl víz
  • 30 dkg sárgabarack
  • 2 ek. citromlé vagy limelé

Elkészítés:

A cukrot és a vizet összemelegítjük, míg a cukor a vízben el nem olvad. A sárgabarackot kimagozzuk, a sziruppal és a citromlével leturmixoljuk. Kis formákba töltjük, és minimum 3 órára lefagyasztjuk.

Krémes, áfonyás álom

Hozzávalók:

  • 28 dkg friss áfonya
  • 2 ek. méz
  • 50 dkg vaníliás görög joghurt

Elkészítés:

Az áfonyát mossuk meg, csepegtessük le. Ezután turmixoljuk le aprító- vagy turmixgépben, amíg egészen folyós állagú nem lesz. A leturmixolt áfonyát öntsük bele egy nagy tálba. Keverjük hozzá a mézet, majd adjuk hozzá a joghurtot is, de ezt már óvatosan forgassuk hozzá. A kész joghurtos krémet öntsük bele egyenként a jégkrémes formákba. Ez lehet olyan is, amibe mi tesszük a pálcikát, de olyan is, amihez már van pálcika. Az édességet kb. 4-6 órára tegyük be a fagyasztóba, de akár egy egész éjszakára is.

Napsugár jégkrém

Hozzávalók:

  • kétharmad db sárgadinnye (kb. 1 kg-os)
  • 0,8 dl zsíros tejszín (30%-os)
  • 5,3 dkg méz
  • kétharmad db lime leve

Elkészítés:

A dinnyét felezzük el, kanalazzuk ki a magokat, hámozzuk meg, majd vágjuk szeletekre, a húsát kockázzuk össze. Az összes hozzávalót tegyük egy turmixgépbe, majd magas fokozaton, alaposan dolgozzuk össze, míg selymes püré nem lesz belőle. Öntsük az így kapott pürét a jégkrémformákba, majd tegyük a fagyasztóba minimum 4 órára, mielőtt fogyasztanánk.

Édes, krémes nyalánkság

Hozzávalók:

  • 1 bögre áfonya
  • 1 bögre érett szeder
  • 2 db érett banán felkarikázva
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • másfél dl konzerves kókusztej vagy kókuszkrém
  • 2 ek. juharszirup (opcionális)

Elkészítés:

Tegyünk minden alapanyagot turmixgépbe, és 1 perc alatt dolgozzuk selymes állagúra. Öntsük a gyümölcspürét szilikon jégkrémformába, de ne töltsük színültig, csak háromnegyedig. Tegyük fagyasztóba legalább 5 órára, félidőnél pedig, vagy ha már eléggé megdermedt, szurkáljuk a jégkrémekbe a pálcikákat.

Bogyós gyümölcsös frissítő

Hozzávalók:

  • 18 dkg áfonya
  • 18 dkg eper
  • 18 dkg málna
  • 1,8 dl kókusztej
  • 0,9 dl méz

Elkészítés:

A bogyós gyümölcsöket alaposan mossuk meg. Tegyük őket egy turmixgépbe a kókusztejjel és mézzel együtt. Turmixoljuk simára és krémesre.  A gyümölcspürét szűrjük át egy szitán, hogy az felfogja a magokat/héjdarabokat. Az átszűrt pürét öntsük 4 darab jégkrémkészítő formába. Tegyük őket legalább 2 órára a fagyasztóba.

Ugye, milyen pofonegyszerűek?

Természetesen mindegyik recept cserélhető bármilyen gyümölcsre, biztosíthatunk, hogy mással is isteni finomságok születnek.

 

Összegezve tehát

Nem kerül semmibe saját otthonodban elkészíteni néhány jégkrémet. Sőt, még finomabb is lesz, mint a bolti, hiszen saját kezűleg csináltad, így egy nagy adag szeretet és a lelked is benne van. Arról nem is beszélve, hogy nem lesz telenyomva cukorral és mindenféle tartósítószerrel. Ráadásul olyan ízvilágban készítheted el, amilyet csak éppen megkívánsz, hiszen a gyümölcsök tárháza kimeríthetetlen, amiket összekereverhetsz benne.

Egy szó, mint száz, próbáld ki a saját készítésű, hűsítő nasikat a nyáron. Ígérjük, nem fogsz csalódni bennük!

A mennyei összetevőkért pedig keresd fel kínálatunk fagyasztott gyümölcs részlegét!

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink