HÍREINK

Hogy készül az igazán jó ragu? Most megsúgjuk Önnek!

A magyar éttermek menüjéről nem hiányozhat a ragus étel. Ez a szaftos húsos-zöldséges ételköltemény, ami szuperül kombinálható és variálható, nagyon gyorsan elkészíthető, ezért fantasztikus választás tud lenni.

De tulajdonképpen mi is az a ragu? Egészen röviden annyit mondhatnánk, hogy nagyobb kockákra vágott húst zöldséges alapon kell lassan megpárolni. Meg kell különböztetni a sima pörkölttől, hiszen paprikát nem kell beletenni és nem összefőzzük gyorsan, hanem egyenletes pároljuk.

Nézzük a részleteket!

A már említett zöldségalap legtöbbször apróra kockázott sárgarépából, zellerszálból, fokhagymából, illetve hagymából készül. Ehhez kell adni még finom fűszereket, mint például kakukkfű, turbolya, orega vagy rozmaring. Ezt az erősen zöldséges alapot olajon – lehet napraforgó vagy olívaolaj – kell megpirítani, utána lehet hozzáadni a felkockázott húst. Majd nagyon kis tűzön, körülbelül 2-3 óráig kell így összefőzni. Nem szabad sietni vagy siettetni a főzést, mert akkor éppen ragus állagát veszíti el az étel.

A húshoz és a zöldséghez kell hozzáadni majd a “folyadékot”, ami leginkább vörösbor szokott lenni, ez már ízlés kérdése. De helyettesítheti a bort még sűrű paradicsomlével is, főleg, ha gyereknek készül a ragu. A ragu tésztával vagy galuskával is tálalható.

 

Készítsen velünk áfonyás vadragut, íme egy szuper recept!

Hozzávalók

  • 1 kg Húsház vaddisznóragu
  • 1 üveg zöldborsó
  • 1 kg csirkemáj
  • 1 kg gomba
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • bors
  • majoránna
  • 2 babérlevél
  • 1 evőkanál zsír
  • 1 dl száraz vörösbor

Elkészítése

A hagymát apró kockára vágjuk, és dinsztelni kezdjük a zsíron. A paradicsomot, paprikát is kockára vágjuk és hozzáadjuk, bele törünk 2 gerezd fokhagymát, és együtt pirítjuk.
Mikor megdinsztelődött, rátesszük a kockára vágott vadhúst és befűszerezzük, a sót kb. 1 óra múlva tesszük hozzá. A hús levet fog engedni, de ha elfőné a levét, pici vízzel pótoljuk.
1,5 órát főzzük, amikor majdnem készen van, beletesszük a megmosott, nagyobb kockára vágott gombát, utána a kockára vágott csirkemájat, és hozzá öntjük az 1 dl vörösbort. Pár percet forraljuk, és a végén beletesszük a borsót, összekeverjük, és nem főzzük tovább (mert a borsó megkeményedik).

  • Telephelyeink és elérhetőségeik
  • Balatonlelle 06 85 450 115
  • Győr 06 70 944 7775
  • Balatonboglár 06 76 767 601

Vásárlóink véleménye

Együttműködő partnereink